(VIDEO) Percheziții de amploare în Argeș! Acuzații de proxenetism și spălare a banilor

de | 23.11.2023 14:17 | Județean, Eveniment

Percheziții de amploare în Argeș!

Astăzi, 23 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Pitești, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești, au desfăşurat 14 percheziții domiciliare pe raza județului nostru, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de constituirea unui grup infracțional organizat, proxenetism și spălarea banilor.

Potrivit cercetărilor,  începând cu anul 2021, patru persoane ar fi constituit un grup infracțional organizat, la care ar fi aderat o alta, în scopul exploatării sexuale a mai multor persoane, atât în România, cât și pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii.

Veniturile obținute din exploatarea sexuală au fost, în cea mai mare parte, însușite de membrii grupului infracțional și folosite la achiziționarea unor bunuri, prin persoane interpuse, în scopul ascunderii originii ilicite a sursei banilor.

În urma perchezițiilor, 20 de persoane vor fi duse la audieri, care se vor desfășura la sediul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Pitești.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.

Acțiunea se realizează cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Craiova și al Inspectoratului de Jandarmi Județean Argeș.

Facem precizarea că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.”, transmite IPJ Argeș

foto/ video IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Doliu în lumea artistică. A murit Rona Hartner

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DIICOT