(Video) Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile sub 3.000 de lei să nu mai fie impozitate

de | 31.01.2024 14:58 | Național, Economic, Politic

Marcel Ciolacu este de acord ca pensiile mai mici de 3000 de lei să nu mai fie impozitate. Premierul României a cerut ca, până săptămâna viitoare, să fie gata legea care bate în cuie acest lucru, anunță  Antena3 CNN.

Amintim că propunerea a fost avansată de Partidul Național Liberal iar social-democrații i-au cerut ministrului de Finanțe, Marcel Boloş, să calculeze impactul bugetar și să spună dacă își asumă măsura.

Recalcularea pensiilor va avea la 1 septembrie.

Recalcularea pensiilor va avea loc așa cum am anunțat, respectiv la 1 septembrie. Nu există nici mai multe tranșe și nu există nici alte variante. Ne-am asumat acest lucru și îl vom respecta la linie.
Mai mult, cer Ministerului de Finanțe ca în zilele următoare să ne comunice impactul neimpozitării pensiilor între 2000 și 3000 de lei”, a declarat în ședința de astăzi Marcel Ciolacu.
Amintim faptul că în prezent, scutirea pe impozit de venit se aplică doar pentru pensiile care sunt mai mici de 2.000 de lei.
Nici în prezent, până în 2000 de lei, nu se impozitează nicio pensie. Vom analiza așadar impactul bugetar al neimpozitării pensiilor până la 3000 de lei, astfel încât să vedem dacă ne permitem să avem și această scutire de impozit”, a mai adăugat premierul României. 

 

Foto/ Video: Facebook Marcel Ciolacu

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

PNL Argeș sprijină pensionarii cu venituri mici!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Marcel Ciolacu

Ultimele articole