(VIDEO) Percheziții în Argeș și în țară la o grupare care amaneta bijuterii și monede de aur contrafăcute

de | 31.01.2024 15:15 | Județean, Eveniment

Astăzi, 31 ianuarie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Pitești, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, au efectuat 27 de percheziții domiciliare, la locuințele unor persoane cercetate pentru constituirea unui grup infracțional organizat, înșelăciune, tentativă la înșelăciune și punerea în circulație de valori falsificate străine.

Descinderile au avut loc în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Caraș-Severin și Constanța, dar și în municipiul București.

Percheziții în Argeș și în țară la o grupare care amaneta bijuterii și monede de aur contrafăcute

Potrivit cercetărilor, începând cu luna noiembrie 2021 și până în prezent, 14 persoane au constituit un grup infracțional organizat și ar fi păcălit operatorii unor case de amanet, prin plasarea de bijuterii și monede din aur (ducați) contrafăcute, cauzând un prejudiciu de aproximativ 2.000.000 de lei.

Din cercetările efectuate a reieșit faptul că, începând cu luna noiembrie 2021 și până în prezent, membrii unui grup infracțional organizat, ar fi indus în eroare operatorii unor case de amanet, cu sediile în județele Argeș, Dâmbovița, Prahova, Caraș-Severin și Constanța, prin plasarea de bijuterii și monede din aur (ducați) contrafăcute și prin solicitarea de împrumuturi în baza contractelor de amanet încheiate, cauzând în patrimoniile unor persoane, identificate până în prezent, un prejudiciu estimat la aproximativ 2.000.000 de lei.

Membrii grupului infracțional i-ar fi asigurat pe operatorii caselor de amanet că vor respecta obligațiile contractuale, iar pentru a le câștiga încrederea, ar fi achitat în avans comisionul, însă după împlinirea termenului pentru care ar fi fost încheiate contractele nu s-ar mai fi prezentat să revendice și să ridice obiectele amanetate.”, transmite IPJ Argeș

Obiectele ar fi fost minuțios lucrate și ar fi avut un înveliș consistent din aur, motiv pentru care operatorii caselor de amanet nu au putut descoperi falsul. Totodată, membrii grupului aveau tendința de a distrage atenția angajaților pentru ca verificarea autenticității bunurilor să fie superficială.

Potrivit IPJ Argeș, în urma perchezițiilor au fost confiscate bijuterii susceptibile a fi contrafăcute, telefoane mobile, documente cu valoare probatorie, sume de bani, precum și alte mijloace de probă, iar 14 persoane urmează să fie duse la sediile Poliției Române și D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Pitești, pentru audieri.

Foto/ Video: IPJ Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Un copil de 4 ani a murit, după ce a fost lovit în cap de un copac tăiat de tatăl său

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: IPJ Argeș