Marcel Ciolacu: ”Așteptăm ultimul raport al Comisiei Europene”

de | 02.04.2024 20:29 | Național, Politic

Premierul Marcel Cioacu a declarat, astăzi, după ședința de la PSD, că România a consumat până acum circa 20% din tranşele 1 şi 2 din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Cu privire la tranşa a treia a afirmat că Guvernul aşteaptă ultimul raport, după vizita oficialului european pentru PNRR, Céline Gauer.

Nu se pune problema ca România să rămână fără bani! Așteptăm ultimul raport al Comisiei Europene, după vizita doamnei Céline Gauer (n.r. – director general al SG Recover, din cadrul CE) și apoi vom face pașii următori. Anul acesta, se vor încasa bani. Important este să încasăm suma întreagă.(…) Ce dezamăgire să am eu pentru lucruri pe care nu le-am trecut eu în PNRR? Comisia vine și ne spune, și ne arată lucrurile pe care ni le-am asumat. Dl Ghinea (n.r. – fost ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea) și dl. Cîțu (n.r. – fost ministru de Finanțe, Florin Cîțu)  și-au asumat aceste lucruri în PNRR! Eu ce pot să fac este să încercăm să negociem, de exemplu, cum este la microîntreprinderi, unde dl Ghinea și cu dl Cîțu și-au asumat că va fi un prag de 60 000  (n.r euro), nu, Marcel Ciolacu! Eu cu dl. Ciucă (n.r Nicolae Ciucă, președinte PNL și fost prim-ministru al României) ne-am asumat că scădem de la 1 milion la 500 000. Lucru pe care l-am făcut”, a precizat premierul Marcel Ciolacu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Marcel Ciolacu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

A devenit cel mai modern din sudul României. Spitalul de Pediatrie din Pitești, modernizat și dotat cu fonduri europene

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Guvernul României | Marcel Ciolacu | PNRR | PSD