Mașini blocate în zăpadă din cauza lipsei anvelopelor de iarnă

de | 18.11.2023 19:44 | Național, Eveniment

Iarna și-a intrat serios în drepturi și a dat peste cap traficul!

Iarna a început să-și arate colții. Ninge fără oprire în mai multe județe din țară, astfel că mai multe drumuri au fost acoperite de zăpadă, iar traficul a fost dat peste cap.

Potrivit Centrului INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliției Române, mai multe autoturisme neechipate cu anvelope de iarnă au blocat, astăzi, drumul pe DN 13A, între Miercurea Ciuc și Vlăhița.

Circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur sens, alternativ, prin dirijarea polițiștilor.

La fața locului au fost solicitate echipaje de dezăpezire.

Și în Brașov, turiști fascinați de peisajul alb s-au aventurat fără anvelope de iarnă, deși suntem la sfârșitul lunii noiembrie.

Potrivit sursei citate, pe DN 10, la kilometrul 122, în localitatea Teliu, județul Brașov, un autocamion a derapat pe carosabilul acoperit de zăpadă și a blocat drumul pe un sens de mers.

De asemenea, la kilometrul 123 pe sensul de mers către Covasna, un alt TIR a rămas imobilizat, ca urmare a lipsei lanțurilor. Iar la kilometrul 120, un autoturism nu a putut înainta, din cauza lipsei anvelopelor de iarnă.

La fața locului au acționat 2 utilaje de deszăpezire, iar circulația rutieră s-a desfășurat pe un singur fir, alternativ, prin dirijarea polițiștilor.

Vremea rea de astăzi le-a dat bătăi de cap și celor din Suceava, unde mai multe mașini au rămas blocate pe DN 17, din cauza zăpezii.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că pe DN 17, între kilometrii 224 şi 230, localitatea Păltinoasa, judeţul Suceava, este zăpadă depusă pe carosabil, în zonă ninge şi mai multe autovehicule au rămas blocate pe acest tronson de drum”, a transmis, sâmbătă, Centrul Infotrafic.

 Au fost solicitate utilaje pentru deszăpezire şi împrăştiere de material antiderapant. Circulaţia rutieră a fost oprită aproape două ore pe ambele sensuri de mers, existând rută ocolitoare pe DN 2E.

Adaptați viteza la condițiile de trafic și drum, echipați-vă autovehiculele corespunzător carosabilului și respectați toate regulile de circulație!”, transmit polițiștii rutieri

Foto descriptiv: tirmagazin.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Atenție! Se circulă în condiții de iarnă pe Transfăgărășan!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul INFOTRAFIC | Covasna | DN 17 | Harghita | Suceava

Ultimele articole