anchetaonline.ro

Masterclass internațional de dirijat orchestră și concerte simfonice, la Filarmonica Pitești

de | 05.09.2023 09:45 | Pitești, Cultură, Lifestyle

  • Intrare liberă!

Filarmonica Pitești organizează, după 13 ani, un nou masterclass internațional de dirijat orchestră.

la Pitești

Filarmonica Pitești și Asociația „Suonarte” desfășoară „Romania 1st International Conducting Masterclass & Competition with Maestro Michalis Economou”, în perioada 4 – 10 septembrie 2023.

De precizat că acest curs se va finaliza cu două concerte simfonice care vor avea loc sâmbătă, 9 septembrie, și duminică, 10 septembrie, de la ora 19.00, la Centrul Multifuncțional.

Vor urca pe scenă, alături de orchestra simfonică a Filarmonicii Pitești toți cei 14 cursanți. Aceștia sunt din Chile, Belgia, Austria, Coreea de Sud, Anglia, Italia, Grecia, Japonia și România.

Programyl va cuprinde: J. Haydn – Simfonia nr. 104, W. A. Mozart – Simfonia nr. 36 Linz și L. van Beethoven – Simfonia nr. 7.

Michalis Economou este unul dintre cei mai activi dirijori și  compozitori ai generației sale, o figură importantă a scenei muzicale elene. Este director muzical al Orchestrei Simfonice Radio a Greciei, fost director muzical al prestigioasei orchestre a filarmonicii din Qatar, dirijor șef al orchestrei simfonice din Atena și director al departamentului de muzică de la Universitatea Tehnică din Atena. A fost, de asemenea, dirijor invitat principal al filarmonicii din Malta. A colaborat cu peste 30 de orchestre simfonice din Europa, SUA și Asia.

Michalis Economou la Pitești

Dirijorul s-a născut în Grecia și a studiat muzicologie la Universitatea din Atena, vioară, teorie și compozitie la Conservatorul Național din Atena. Acesta în prezent, profesor de dirijat  orchestră la Conservatorul din Atena, formând peste 70 de tineri dirijori.

Este totodată, fondatorul și directorul masterclassului anual national de dirijat, desfășurat de orchestra simfonică din Atena. Mai mult, este fondatorul si mentorul a trei dintre cele mai importante masterclassuri de dirijat, unul în Grecia cu filarmonica din Atena, unul în România cu Asociatia „Suonarte” și unul în Malta cu Filarmonica Malta.

Intrarea este liberă în ambele seri! ”, anunță reprezentanții Filarmonicii Pitești. 

 

Foto: Filarmonica Pitesti.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Important pentru producători și comercianți. Primăria Pitești a dat start înscrieri pentru ”Toamna piteșteană” 2023

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Filarmonica Pitești