Din 2024. Pensionarii români vor primi mai mulți bani

de | 05.09.2023 09:42 | Național, Administrație

Veste bună pentru pensionarii români. Coaliția de guvernare a luat decizia de a crește pensiile de la 1 ianuarie 2024, potrivit celor de la stiripesurse.ro care citează Antena 3 CNN. Nici salariații români nu au fost uitați.

Astfel, din câte se pare, se lucrează pe două scenarii de lucru, dar este cert că pensiile vor crește.

Voucherele de vacanță și tichetele de masă, taxate cu 10%

Scenariul I: pensiile vor fi recalculate pe baza noii Legi a pensiilor. Scenariul II: pensiile vor fi indexate cu rata inflației. Din câte se pare, al doilea scenariu este mai probabil, având în vedere că nu este finalizat procesul de recalculare al pensiilor. Totodată, de luna viitoare, din octombrie, și salariul minim brut va fi majorat cu 300 de lei și va ajunge, astfel, la 3.300 de lei. Potrivit celor de la Antena 3 CNN, dacă trendul de majorare al salariului minim brut se va păstra și în ianuarie, atunci brutul va ajunge la 3.750 lei. În ceea ce privește voucherele de vacanță și tichetele de masă, acestea vor fi taxate cu 10%, cât sunt contribuțiile la sănătate.

Foto descriptiv. Sursă foto playtech.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Speriată de trafic, o femeie și-a pus soțul să conducă, deși știa că nu are permis de conducere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: pensii

Ultimele articole