Măsuri drastice pentru şoferii beţi sau drogaţi. Ar putea rămâne fără permis 10 ani

de | 22.09.2023 10:54 | Național, Importante, Lifestyle

Vești noi pentru șoferi. Cei care se vor urca la volan beți sau drogați riscă să rămână fără permis de conducere timp de 10 ani.

În acest sens, senatorul PSD Robert Cazanciuc a anunțat că depus, ieri, un proiect legislativ care prevede, printre altele, interzicerea dreptului de a conduce pe o perioadă de până la 10 ani în cazul şoferilor depistaţi sub influenţa drogurilor sau alcoolului. În plus, pedeapsa cu închisoarea nu va mai putea fi amânată.

Scopul proiectului este de a intensifica lupta împotriva traficului de droguri și a consumului de substanțe psihoactive în România. Potrivit acestui proiect, se propune o serie de măsuri menite să prevină și să combată mai eficient aceste probleme grave.

Am depus, astăzi, aşa cum am promis public, un proiect legislativ menit să prevină şi să combată cu mai mare fermitate şi eficienţă traficul de droguri, care a luat o aşa amploare în ultimul timp încât am ajuns să asistăm la din ce în ce mai multe drame în societatea noastră, inclusiv la tragedii pe şoselele ţării”, a postat Robert Cazanciuc pe Facebook.

Proiectul mai prevede majorarea pedepselor pentru finanțarea faptelor legate de traficul și consumul de substanțe psihoactive, precum și confiscarea produselor psihoactive, mijloacelor de producere a acestora, precum și a banilor și altor bunuri obținute din valorificarea acestora.

Se vor majora pedepsele privind și finanțarea faptelor ce au legătură cu traficul și consumul de substanțe psihoactive. Produsele psihoactive, mijloacele de producere a lor, banii, valorile sau orice alte bunuri dobândite prin valorificarea produselor vor fi confiscate.”, precizează senatorul PSD.

De asemenea, va fi redusă durata în care consumatorii de droguri vor intra în programe de consiliere, iar folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.

Folosirea minorilor în derularea de operațiuni cu substanțe psihoactive va fi o circumstanță agravantă în săvârșirea infracțiunilor privind traficul de doguri.Va fi redusă la maxim durata în care consumatorii vor intra în programe de consiliere pentru a evita tragedia de la 2 Mai, al cărei autor a refuzat, la 17 ani, să urmeze asistența de specialitate.”, adaugă Robert Cazanciuc

Senatul va fi prima Cameră care va dezbate această propunere legislativă.

foto descriptiv Dreamstime

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident grav în Teleorman. Două autocare și un TIR s-au ciocnit violent

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole