Medicul diabetolog de la Judeţean acuzat că lua șpagă a scăpat de arest

de | 10.03.2023 09:30 | Din ediția tipărită, Eveniment, Știri

Liliana Berca, medic diabetolog la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piteşti, a fost arestată preventiv în noiembrie 2022, fiind acuzată de luare de mită. Doctoriţa, care nu este la prima abatere, având deja o condamnare cu suspendare pentru aceeaşi faptă încă din 2015, este acuzată de această dată că ar fi primit şpagă bani sau bunuri de la aproximativ 20 de pacienţi în doar trei luni.

„Pacienții plăteau pentru diverse activități care țineau de atribuțiile de medic ale doamnei: internare, externare, diagnostic… Oamenii se simțeau datori să se recompenseze într-un fel față de medic. Iar medicul, pe de altă parte, avea o atitudine pretabilă la așa ceva. (…) Avem toate variantele alternative ale infracțiunii de luare de mită. Fie pretinde, fie primește, fie acceptă promisiuni”, a precizat purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeș, prim-procuror Laurențiu Palaghiea, la momentul reţinerii medicului.

Medicul Liliana Berca a fost plasată sub control judiciar

Ulterior, arestul preventiv a fost înlocuit cu arestul la domiciliu, până săptămâna trecută, când magistraţii Tribunalului Argeş au ridicat şi această măsură. În şedinţa de vineri, 3 martie, secţia Penală a Tribunalului Argeş a respins propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş privind prelungirea arestului la domiciliu şi a dispus măsura preventivă a controlului judiciar pe o perioadă de 60 zile, începând cu data de 10.03.2023 şi până la data de 08.05.2023 inclusiv.

În această perioadă, Liliana Berca este obligată să se prezinte la organul de urmărire penală, la judecătorul de drepturi şi libertăţi, la judecătorul de cameră preliminară sau la instanţa de judecată ori de câte ori este chemat, precum şi la Poliţia Bradu conform programului de supraveghere. De asemenea, doctoriţa nu are voie să iasă din judeţul Argeş fără acordul organului judiciar, orice încălcare a restricţiilor impuse putând să o retrimită în arest.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Sentinţe revoltătoare în Argeş! 1 an şi jumătate închisoare pentru sex cu un copil de 11 ani

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: