Medicament periculos în farmacii! Provoacă demență

de | 08.02.2023 21:03 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Medicament periculos în farmacii! Provoacă demență

Un medicament frecvent cumpărat de către oameni, care se găsește în majoritatea farmaciilor, este extrem de periculos, potrivit unui studiu recent.

Cercetătorii au descoperit că acesta poate provoca demență, iar cei care nu au neapărat nevoie de aceste pastile, ar trebui să evite pe cât posibil să le ia. Conform studiului realizat, acestea ar putea crește riscul de demență cu 79%.

Este vorba de persoanele care consumă somnifere. Cercetările au demonstrat că peste un milion de persoane care au luat astfel de medicamente s-au confruntat cu boli neurodegenerative, demența, la scurt timp, conform evz.ro.

De asemenea, oamenii de știință spun că numărul persoanelor care au nevoie de somnifere a crescut în perioada pandemiei.

Studiul a fost publicat în Journal of Alzheimer’s Disease și a mai dezvăluit faptul că cei cu pielea deschisă la culoare prezintă un risc mult mai ridicat de a dezvolta demență atunci când iau somnifere.

3.000 de adulți au participat la cercetare, timp de nouă ani, iar dintre aceștia, 20% au ajuns să aibă această afecțiune din cauza medicamentelor pentru somn.

Foto descriptiv ZF.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Înșelătorii în școlile din România! Alertă de la Ministerul Educației

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole