anchetaonline.ro

MEMORABIL! Bill Gates: De ce fiica mea nu se va căsători cu un om sărac!

de | 24.04.2022 15:00 | Național, Importante, Lifestyle

Un mesaj viral vizează răspunsurile pe care Bill Gates, unul dintre cei mai bogați oameni de pe planetă, le-ar fi dat în timpul unei conferințe de investiții și finanțe organizată în New York. Întrebat de un participant la sesiunea de Q&A dacă și-ar căsători fiica cu un om sărac sau modest, Gates a oferit următorul răspuns:

 “În primul rând, înțelegeți că averea nu înseamnă să aveți un cont bancar cu mulți bani.

Bogăția este mai întâi capacitatea de a crea bogăție.

Exemplu: Cineva care câștigă bani la loterie sau la jocuri de noroc. Chiar și câștigând 100 de milioane nu este un om bogat, este un om sărac cu mulți bani. De aceea, 90% dintre milionarii de la loterie sunt din nou săraci după 5 ani.

Ai și oameni bogați care nu au bani. Exemplu: majoritatea antreprenorilor

Sunt deja pe calea bogăției, chiar dacă nu au bani, pentru că își dezvoltă inteligența financiară și asta este bogăția.

Bill Gates

Credit foto: TED / Marla Aufmuth

Cum se deosebesc bogații și săracii?

Dacă vezi un tânăr care se hotărăște să absolve, să învețe lucruri noi, încercând continuu să se perfecționeze, să știi că este un om bogat.

Dacă vezi un tânăr care crede că problema este statul și crede că bogații sunt toți hoți și critică constant, să știi că este un om sărac.

Bogații sunt convinși că au nevoie doar de informații și de pregătire pentru a demara, cei săraci cred că alții ar trebui să le dea bani pentru a demara.

În concluzie, când spun că fiica mea nu se va căsători cu un om sărac, nu vorbesc de bani. Vorbesc despre capacitatea acestui om de a crea bogăție.

 

Îmi pare rău pentru ce o să spun, dar majoritatea criminalilor sunt săraci. Când sunt în fața banilor, își pierd mințile, de aceea fură, jefuiesc și așa mai departe.

Pentru ei, acesta este un har, pentru că ei nu știu cum ar putea ei înșiși să câștige bani.

Într-o zi, un paznic de bancă a găsit o pungă plină cu bani, a luat geanta și i-a dat-o directorului băncii.

Oamenii îl numeau idiot pe acest om, dar în realitate acel om era doar un om bogat care nu avea bani.

1 an mai târziu, banca i-a oferit un post de recepționer, 3 ani mai târziu s-a ocupat de clienți și 10 ani mai târziu, a condus conducerea regională a acelei bănci. Acum gestionează sute de angajați, iar bonusurile sale anuale depășesc valoarea pe care ar fi putut să o fure.

Bogăția este în primul rând o stare de spirit, prietene.”

Fiica s-a n-a avut voie la telefonul mobil până la 14 ani!

Bill Gates este cunoscut nu numai datorită celebrelor sale afaceri și rolului major pe care îl are în economia lumii, ci și datorită percepțiilor și opiniilor sale care nu doar odată au uimit și au devenit subiectul unor mii de articole de presă.

De exemplu, deși este fiica unui miliardar, Jennifer Gates ar fi dus – conform presei – o viață destul de modestă. Chiar dacă tatăl ei și-a construit averea fabuloasă în domeniul tehnologiei, fata nu a primit primul ei telefon mobil până la vârsta de 14 ani. Chiar și atunci, Bill Gates ar fi limitat timpul de folosire, iar telefoanele nu erau permise la masă.

Bill Gates

Despre Jennifer se știe doar că va moșteni o ”mică parte” din averea de peste 100 miliarde de dolari a celebrului său tată.  Absolventă a Universității Stanford și studentă la medicină, Jennifer Katharine Gates este celebră și în lumea pasionaților de cai. Deține o proprietate în Wellington, un fel de capitală a echitației mondiale. A început cursurile de echitație încă de la vârsta de 6 ani și se implică cu o pasiune nebună în acest domeniu.

În afară de biologie și echitație, Jennifer este pasionată și de medicină. Fiica lui Bill Gates studiază această profesie la Icahn School of Medicine at Mount Sinai, New York, o școală ce pune accent pe cercetare și pe leadership, nu doar pe medicină.

Cum a măritat-o, totuși, Bill Gates pe fiica sa? Nunta de 2.000.000 dolari!

Jennifer Gates este cea mai mare dintre cei trei copii ai lui Bill Gates și Melinda French Gates. În vârstă de 26 de ani acum, aceasta s-a căsătorit cu jokeiul Nayel Nassar în luna octombrie a anului trecut. Nayel a studiat tot la Stanford și este licențiat în Administrație și Economie.

Nassar a reprezentat Egiptul la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Tânărul a cerut-o în căsătorie în ianuarie 2020.

Jennifer Gates și Nassar au organizat petrecere la conacul unei ferme de cai, de 124 de acri, pe care părinții miresei i-au cumpărat-o acesteia în 2018. Proprietatea este situată în North Salem, New York și are un preț de aproape 16 milioane de dolari.

nunta Jennifer Gates

La nunta lui Jennifer Gates cu Nayel Nassar a cântat trupa Coldplay, iar mireasa a purtat trei rochii, cea principală fiind creată de Vera Wang, o preferată a celebrităților când vine vorba despre alegerea unei rochii cu adevărat specială.

Evenimentul care a marcat căsătoria celor doi a fost estimat de presa intenațională la un cost de 2.000.000 de dolari.

Curiozități despre Bill Gates

Pe lângă faptul că se numără printre cei mai avuți oameni ai planetei, fiind într-o perioadă chiar cel mai bogat om din lume, Bill Gates este un personaj extrem de interesant și controversat.

Printre curiozitățile din viața sa, identificate de Playtech, menționăm următoarele:

Bill Gates nu știe nicio limbă străină. Și copiii români vorbesc deja mai multe limbi decât fondatorul Microsoft. Cel mai mare regret exprimat al miliardarului este că nu știe să vorbească sau să citească în nicio altă limbă decât engleza până la această vârstă.

Gates nu are studii superioare. Nu a terminat facultatea, având la bază doar liceul. Este de menționat însă cu fusese admis la Harvard, dar a ales să părăsească prestigioasa universitate în anul  1975, pentru a se concentra în proporție de 100% companiei Microsoft pe care a co-fondat-o cu Paul Allen. Harvard i-a acord o diplomă onorifică lui Gates în 2007. Pe lângă aceea, mai are diplome onorifice de la universitățile Cambridge din Marea Britanie, Waseda din Japonia și Tsinghua.

Bill Gates tanar

Credit foto by © Doug Wilson/CORBIS/Corbis via Getty Images)

A fost arestat. S-a întâmplat în 1977, în New Mexico, când a fost prins conducând fără permis și a trecut pe culoarea roșie a semaforului.

Memora numerele de mașinile angajaților. Nefiind chiar cel mai zen om din lume, Bill gates a mărturisit că obișnuia să memoreze numerele de înmatriculare ale angajaților ca să aibă o evidență mentală a momentului în care oamenii vin și pleacă de la birou. „În cele din urmă a trebuit să mă relaxez, deoarece compania a ajuns la o dimensiune rezonabilă”, a declarat ulterior acesta.

Vrea să doneze aproximativ 95% din averea sa unor cauze caritabile. Copiilor le va lăsa doar câteva 10 milioane de dolari fiecăruia, pentru că este convins că o sumă mai mare decât atât nu le va face bine pe termen lung.

Citește 50 de cărți pe an. În plus, își respectă somnul și doarme minim 7 ore pe noapte, întotdeauna.

„Cititul este în continuare principalul mod prin care învăț lucruri noi și îmi testez înțelegerea”, a spus el.

Foto central: Jennifer Gates/Instagram (L-R) Bill Gates, Jennifer Gates


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Putin ar avea 5 copii: două moștenitoare oficiale și 3 ascunși de ochii lumii!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/luana-alexandra-popescu/" target="_self">Luana Alexandra Popescu</a>

Articol scris de Luana Alexandra Popescu

Editor și autor de content media online, specializat în relații publice și jurnalism. Absolvent al Facultății de Jurnalism, cu master în Comunicare Audio Video SNSPA.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: