anchetaonline.ro

Mercedesul proxenetului Inu de la Câmpulung a ajuns la guvern

de | 02.11.2022 07:30 | Câmpulung Muscel, Lifestyle, Știri

În toamna anului 2016, poliţiştii argeşeni au descins în forţă la mai multe persoane din Câmpulung bănuite de proxenetism. De la percheziţii, oamenii legii nu au plecat cu mâna goală, ci cu 26 de maşini, aproape jumătate de kilogram de aur, 19.100 de lei, 82.000 de euro, 18 ceasuri şi… 114 volane auto! Printre bolizii sechestraţi de anchetatori, despre care se suspecta că fuseseră cumpăraţi cu banii obţinuţi din activităţi ilicite, s-a numărat şi un Mercedes Benz AMG G63. Maşina de fiţe aparţinea interlopului Petru Raia, zis Inu, care plătise pentru ea peste 140.000 de euro chiar în anul în care a fost săltat de poliţişti şi care nu apucase să facă mai mult de 5000 km cu ea.

proxeneti campulung

Proxeneţii de la Câmpulung investeau în bolizi de lux

Deşi Petru Raia, liderul reţelei de prostituţie de la Câmpulung, figura cu zero venituri, acesta se afişa doar la volanul unor maşini de lux. Conform procurorilor, Inu învățase să spele banii pentru a ascunde faptul că aceștia proveneau din prostituție. În vreme ce tinerele agățate și prostite prin metoda „lover-boy” ajunseseră să producă și 5.000 de euro pe săptămână, proxeneţii de la Câmpulung investeau de zor în bolizi de lux. Inu care era cunoscut drept liderul rețelei a achiziționat în șase ani autoturisme în valoare de 365.000 de euro, modele de lux precum Mercedes sau Aston Martin.

masina proxenet inu3

Sechestrat de anchetatori la momentul percheziţiilor, AMG-ul a stat vreme de şase ani în parcul auto de la Jandarmeria Câmpulung. Între timp, controversatul afacerist Petru Raia a fost judecat, iar în martie 2022 a fost condamnat definitiv la cinci ani de închisoare pentru proxenetism şi spălare de bani în formă continuată şi trimis după gratii, în prezent executându-şi pedeapsa în Penitenciarul Craiova. Odată cu sentinţa definitivă, judecătorii Curţii de Apel Piteşti au menţinut sechestrul şi au dispus confiscarea specială a autoturismului Mercedes-Benz AMG G 63 463 C77UP1, cu numărul de înmatriculare AG-88-YXN, şi a unor terenuri în Câmpulung.

Zilele trecute, maşina de lux confiscată de la proxenetul Inu a părăsit curtea Jandarmeriei Câmpulung, fiind ridicată de cei de la ANAF și predată la administrația Secretariatului General al Guvernului (SGG). Mai departe, ce se va întâmpla cu autoturismul şi ce şmecher va avea privilegiul să se plimbe cu ea va decide comisia interministerială care funcţionează pe lângă SGG şi care are, conform legislaţiei, rolul de a repartiza cu titlu gratuit maşinile intrate în proprietatea privată a statului, acestea putând fi oferite, după caz, ministerelor sau autorităților publice centrale și locale.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

(VIDEO) NEWS! Dani Mocanu i-a oferit victimei 600 de mii de euro pentru a-și retrage acuzațiile!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANAF | SGG