Mesaje virusate pe telefon! NU accesați acest link

de | 26.05.2022 10:18 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Mai multe țări din Europa sunt vizate de un nou atac cibernetic Flubot. Este vorba de România, Marea Britanie și Germania.

Campania Flubot folosește aceleași tehnici de smishing ca până acum. Oamenii primesc un meaj pe telefon cu un conținut fals, de cele mai multe ori primind un mesaj vocal. Dacă utilizatorii accesează link-ul respectiv și instalează o aplicație necunoscută (în acest caz ar fi vorba despre o aplicație falsă de mesagerie vocală, cu ajutorul căreia, se susține că ar putea fi ascultat mesajul vocal), riscă să li se fure datele bancare de pe telefoane sau să fie direcționați către anumite escrocherii.

Semnalul de alarmă a fost dat de cei de la Bitdefender:

Dezvoltatorii amenințării informatice Flubot vizează țările europene – mai ales Germania, România și Marea Britanie – cu o nouă campanie de înșelătorii menită să fure date bancare de pe telefoane, pe Android, sau să direcționeze victimele către diverse escrocherii, pe iOS, arată cercetarea Bitdefender.

Ținta principală a acestor atacuri o reprezintă utilizatorii de Android. Scopul atacatorilor este să facă utilizatorii să instaleze troianul bancar Flubot. În cazul în care se ajunge la acest lucru, aplicația falsă Voicemail (Flubot) obține acces complet la telefon.

Mai mult, specialiștii spun că Flubot fură contactele din agenda telefonică pentru a trimite mesaje și către alte numere, ce conțin linkurile infectate. Odată instalată, aplicația este foarte greu de șters din telefon, deoarece își modifică în permanență structura.

Sursa foto: Pixabay.com

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Info şoc! Uzina Dacia- SCOASĂ LA VÂNZARE la pachet cu alte fabrici!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Europa