Nicolae Georgescu: „Sperăm la ajustări ale Planului de Redresare și Reziliență conform recomandărilor PSD”

de | 26.05.2022 09:37 | Știri, După locație, După subiect, Județean, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Nicolae Georgescu, a vorbit despre Planul Național de Redresare și Reziliență și despre erorile care au fost produse la întocmirea lui, după cum susține deputatul argeșean. Nicolae Georgescu spune că acest plan va fi reparat și implementat în beneficiul țării, dând exemplul problemei irigațiilor.

Ușor, ușor, încep să se prindă și colegii noștri de coaliție de cât de rău a fost întocmit Planul Național de Redresare și Reziliență de către Ghinea de la USR și cât de mult au greșit că nu au ținut cont de propunerile noastre la întocmirea lui. Cum însă nu e totul pierdut, vreau ca românii să cunoască faptul că PSD, prin toată puterea și priceperea miniștrilor săi, va repara erorile și îl va implementa în beneficiul României.

Un exemplu îl constituie problema irigațiilor. Faptul că Oros de la Agricultură și Ghinea de la Fonduri Europene au refuzat să țină cont de recomandările venite din partea PSD, când era în opoziție, a fost o mare greșeală. În prezent, vom fi nevoiți să negociem în condiții mult mai dificile decât la început pentru a introduce acest capitol la finanțare”, susține Nicolae Georgescu.

nicolae-georgescu

Deputatul PSD spune că sunt și alte teme care vor trebui să fie reanalizate și reașezate.

Cu siguranță mai există capitole ce va trebui să fie rediscutate, reanalizate, reașezate. În primul rând, avem 2 miliarde de euro care se pierd din suma totală, deoarece alocările inițiale fuseseră stabilite de Comisia Europeană pe baza unor estimări ale PIB mai pesimiste decât rezultatele efective înregistrate de România. Mai există și acel procent de 9,4 din PIB pentru pensii, introdus de USR, care va împiedica majorarea pensiilor, ce va trebui înlăturat. În acest moment există semnale din partea Comisiei pentru optimizări în domeniul energiei, deci vom asista la o redesenare pe anumiți parametrii în PNRR mai devreme decât s-au așteptat cei care ne-au criticat când am pus problema ajustării PNRR-ului în favoarea românilor”, adaugă deputatul Nicolae Georgescu.

Citiți, de asemenea, anchetaonline.ro:

Nicolae Georgescu: PSD Argeș vine în sprijinul profesorilor

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Georgescu | Planul Național de Redresare și Reziliență | PNRR | PSD | PSD Argeș