Metabet sau Bluart? Cine va moderniza teatrul de vară din Ştrand?

de | 08.02.2024 18:00 | Din ediția tipărită, Economic, Pitești

Filarmonica Piteşti reabilitează în acest an Teatrul de Vară din Parcul Ştrand, în dorinţa de a oferi iubitorilor de cultură un spaţiu modern şi plăcut în care să poată viziona spectacole în aer liber. La începutul anului, instituţia aflată în subordinea municipalităţii a lansat licitaţia pentru reabilitarea şi modernizarea acestui obiectiv, având pentru această investiţie un buget de 5,17 milioane lei (TVA inclus), din care 2,25 milioane lei de la Ministerul Dezvoltării şi restul de la bugetul local.

În cadrul procedurii, s-au primit două oferte din partea unor firme consacrate de pe piaţa construcţiilor: pe de o parte, asocierea condusă de Metabet CF şi, pe de altă parte, consorţiul al cărui lider de asociere este Bluart Rom Grup.

Metabet CF, companie controlată de Constantin Pănescu şi fiii săi, Cătălin şi Bogdan, îşi propune să restaureze clădirea veche de aproape un secol împreună cu Apartamentul SA – o altă firmă aflată în portofoliul familiei şi cu Ibex Building SRL.

De cealaltă parte, cea de-a doua ofertă vine de la compania Bluart Rom Grup, a omului de afaceri Răzvan-Mihai Nica, firmă care a intrat recent pe piaţa lucrărilor publice după ce s-a consacrat drept unul dintre cei mai căutaţi constructori de blocuri şi construcţii civile, având în portofoliu ansamblurile rezidenţiale Bălcescu Residence, Maia Craiovei, Big Residence, dar şi Centrul de Afaceri Business Forum. În licitaţia pentru reabilitarea teatrului în aer liber din Parcul Ştrand, Bluart îi are ca parteneri pe Energo Prest Company SRL şi Silvora Terra SRL.

Teatrul va avea acoperiş retractabil

teatru vara strand2

Potrivit calendarului procedurii, dacă nu intervine ceva neprevăzut, până la sfârşitul acestei luni ar trebui să aflăm cine va câştiga contractul de 1 milion de euro şi, prin urmare, va restaura şi moderniza clădirea Teatrului de Vară, care prevede nu numai reabilitarea clădirii, ci şi realizarea unui acoperiş retractabil, pe structură metalică, astfel încât spectacolele programate pe această scenă să nu mai fie anulate atunci când vremea nu permite desfășurarea lor.

Contractul pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor, în valoare de 4.116.723.57 lei (fără TVA), va fi adjudecat de asocierea care vine cu cea mai bună propunere în ceea ce privește raportul calitate-preţ, în evaluarea ofertelor preţul reprezentând 40%, în vreme ce experienţa experţilor-cheie şi garanţia extinsă a lucrărilor au fiecare o pondere de 30% din punctaj. După atribuirea contractului câştigătoarea va avea la dispoziţie 12 luni pentru a realiza lucrările.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CJ Argeș a plătit 250.000 lei ca să îşi mute mobila şi documentele! Banii au ajuns la firma soţului unei angajate!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Bluart Rom Grup | Constantin Pănescu | Metabet | Răzvan-Mihai Nica

Ultimele articole