Panică la metrou! Călători evacuați prin tunel ca în filme

de | 05.04.2022 10:30 | Știri, Național

  • Un tren de metrou s-a defectat în această dimineață pe Magistrala 4, mai exact între stațiile Grivița și Basarab.

Potrivit comunicatului oficial al Metrorex, călătorii au fost anunțați de defecțiune și s-a intervenit rapid, astfel încât aceștia să fie evacuați cât mai repede prin intermediul unui tunel.

276 de oameni blocați în tunel au fost debarcați

Un număr de 276 de oameni blocați în tunel au fost debarcați în mod coordonat de către echipele Metrorex cu sprijinul echipelor ISU și escortați de personal ISU pe o distanță de 100 de metri până la peronul stației Basarab.

Menționăm că pasagerii trenului au fost debarcati in conditii de sigurantă si insotiti in tunel, aproximativ 100 m, pană la peronul statiei Basarab. După debarcarea călătorilor din tren, tunelul este verificat pentru a fi repusă tensiunea.

Trenul defect urmează să fie retras la depou si verificat pentru stabilirea cauzelor deranjamentului si a remedierii. Pană la rezolvarea situatiei, circulatia trenurilor de metrou se desfasoară in sistem pendulă, au anunțat reprezentanții Metrorex.

 

oameni metrou

Echipele Metrorex fac demersuri pentru retragerea trenului defect din circulație.

Precizăm că trenul ajutor trimis pentru tractarea celui defect nu a fost blocat în tunel și că acesta realizează manevre de tractare.

Se verifică tunelul pentru a fi repusă tensiunea, iar până la remedierea defecțiunii și reluarea traficului în condiții normale pe ambele fire, circulația se desfășoară în sistem pendulă.

 

metrou

 

Din fericire nu au fost semnalate victime, nu au existat probleme de ordin medical:

Metrorex informeaza publicul ca, in urma deranjamentului de pe Magistrala 4, calatorii aflati in trenul defect, ramas in tunel, au fost debarcati in mod coordonat de catre echipele Metrorex cu sprijinul ISU, fara a fi semnalate probleme de ordin medical.

 

metrou oameni evacuati

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

clasa pregatioare inscrierea

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: