Miercuri, 28 februarie vor suna alarmele în Argeș

de | 26.02.2024 14:40 | Județean, Administrație, Importante, Lifestyle

Reprezentanții ISU Argeș informează că miercuri, 28 februarie se va efectua un exercițiu de alarmare publică, fiind acționate  alarmele din tot județul nostru.

Acestea se vor auzi începând cu ora 10:00.

Trebuie menționat faptul că acest exercițiu se va desfășura la nivel național, cu prilejul împlinirii a 91 de ani de Protecție Civilă în România.

​Pompierii argeșeni amintesc că principalele scopuri ale acestui exercițiu se referă la antrenarea factorilor implicați (autorităţilor/instituțiilor/agenților economici) care dețin mijloace de alarmare publică, verificarea funcţionării sistemului de înștiințare/alarmare şi, nu în ultimul rând, de pregătire a populaţiei prin cunoaşterea semnificaţiei semnalelor de alarmare.

Semnalele ce se pot transmite și care trebuie cunoscute de către populaţie, sunt următoarele:

  • alarmă la dezastre – 5 sunete a câte 16 secunde, cu pauză de 10 secunde între ele;
  • prealarmare aeriană – 3 sunete a câte 32 secunde, cu pauză de 12 secunde între ele;
  • alarmă aeriană – 15 sunete a câte 4 secunde, cu pauză de 4 secunde între ele;
  • încetarea alarmei – un sunet continuu, de aceeași intensitate, cu durata de 2 minute.

Cetăţenilor li se recomandă să rămână calmi și să nu uite că informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

De asemenea, un mijloc de informare rapid și sigur este și aplicația de mobil DSU, care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

 

Foto descriptiv

 

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Tragedie pe terenul de sport. Un adolescent a murit în timp ce juca fotbal

 

 

 

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Argeș