Mihaela Bilic: ”Fasolea verde ne colorează și ne umple farfuria indiferent de sezon”

de | 05.12.2023 17:26 | Național, Lifestyle

Fasolea verde este o legumă bună pentru siluetă și care ne umple farfuria indiferent de sezon. ”Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde…sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs)”, explică Mihaela Bilic, unul dintre cei mai renumiți medici nutriționiști din țara noastră, într-o postare publicată.

Fasole păstăi…de orice culoare!

Niciodată nu a fost mai ușor de demonstrat cât de dietetice și sănătoase sunt legumele pentru siluetă, ca atunci când vorbim despre fasolea verde…sau albă: niciun strop de grăsime, urme de proteine, aproape 3,5% glucide și acestea reprezentate majoritar de fibre (2,5g la 100g produs).

Ce nutrienți găsim în fasolea verde? Apă în principal și fibre în special, un pic de vit. C plus satisfacție maximă- nu e de colea să ai burta plină cu doar 35cal/100g.

Acesta e rolul legumelor în alimentația umană: să aducă vitamine, minerale, apă si fibre. Să fie clar, nu din legume creștem, ci din produse hrănitoare, bogate in grăsimi și proteine. Cât despre energia pentru mișcare, ea vine din alimentele bogate în carbohidrați/amidon, adică din făinoase si leguminoase (de ex. fasolea boabe)”, explică Mihaela Bilic.

”E garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare”

Totodată, medicul nutriționist explică că fasolea verde este garnitura perfectă pentru că ne creează satisfacția că avem o porție mare: ”Înapoi la fasolea verde! Care este beneficiul ei? Dă volum mâncării, e garnitura perfectă, ne creează satisfacția că avem o porție mare, generoasă. Bineînțeles că o putem consuma ca fel unic, însă nu o să țină prea mult de foame. Ca să o “îmbogățim” putem adauga unt sau ulei, pesto verde sau roșu, parmezan, bacon etc. Merge perfect cu usturoi și pătrunjel, dar și cu o bucată de carne sau pește.

Proaspătă, congelată sau în conservă, rece (ca salată) sau caldă (tocăniță sau garnitură), fasolea verde ne colorează și ne umple farfuria indiferent de sezon. Profitați!

 Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook Mihaela Bilic.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

”Sigurul fruct în fața căruia lăcomia se recunoaște învinsă, este gutuia”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Mihaela Bilic