Ministerul Educației a lansat apelul de proiecte. Granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar

de | 02.12.2023 17:26 | Național, Economic

Ministerul Educației a lansat, de curând, în vederea încurajării potențialelor școli beneficiare să obțină fonduri pentru reducerea abandonului școlar, apelul de proiecte ”Schema de granturi PNRAS runda a II-a (seria a II-a)”, finanțat prin PNRR.

Valoarea maximă a unui proiect este de 300.000 de euro, fără TVA. Prin intermediul acestui apel de proiecte, unitățile de învățământ preuniversitar de stat pot obține granturi pentru prevenirea și reducerea abandonului școlar la nivel gimnazial, îmbunătățirea rezultatelor obținute de elevi la evaluarea națională de clasa a VIII-a, precum și pentru îmbunătățirea tranziției de la învățământul secundar inferior la cel superior.  Depunerea cererilor de finanțare se va face pe platforma online până la data de 12 ianuarie 2024.Acest apel se adresează unităților de învățământ preuniversitar de stat, care au o rată de abandon școlar ridicată și performanță școlară scăzută la nivel gimnazial, conform listei unităților de învățământ eligibile.Mai multe informații se găsesc aici.

Foto descriptiv. Sursă foto: Stirile Pro tv

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect. Masă sănătoasă pentru preșcolari și elevi

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Educaţiei