Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene. Spitalul de stat Mioveni și povestea sa de succes

de | 03.04.2023 11:08 | Știri, Economic, Lifestyle, Mioveni, Național

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) vorbește pe pagina de Facebook despre Spitalul Orășenesc Mioveni și ”povestea sa de succes”. Această postare vine după ce cei de la de ȘtirileProtv au vorbit într-un reportaj al campaniei ”Fonduri Europene, Succese Românești”, despre unitatea spitalicească de la Mioveni.

”Construit de la zero, spitalul are 50 de secții și 400 de angajați, din care 60 sunt medici, unii întorcându-se chiar din străinătate. 40% din aparatura din spital a fost achiziționată din fonduri europene, adică din 50 de milioane de euro, printre care un computer tomograf, trei aparate de radiologie mobile, laparoscoape, o stație care produce oxigen și roboți care curăță și dezinfectează secțiile critice.

”Fondurile europene sunt vitale pentru sănătate”, spune directorul spitalului, „pentru că aparatura se se schimbă și se perimează moral odată la 2-3 ani și dacă vom mai avea șansă să mai putem să accesăm fonduri am putea și noi să fim în rând cu lumea civilizată”.

Caracterul modern al spitalului și echipa de medici atrasă în urma investițiilor au făcut ca și încrederea pacienților în actul medical să crească, spitalul având în acest moment 600 de pacienți față de cei 100 pe care îi avea în 2021.

Pentru perioada de programare 2021-2027, sunt disponibile 6 miliarde de euro prin Programul Sănătate.

Poveste de succes din sănătate, surprinsă de ȘtirileProtv într-un reportaj al campaniei „Fonduri Europene, Succese Românești””, se arată în informarea postată pe pagina de Facebook a MIPE. Vedeți aici reportajul despre unitatea spitalicească de la MIoveni.

Foto descriptiv.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fă-ți programul pentru această săptămână alături de Marcea Sport! O opțiune excelentă pentru mișcare și recreere

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene