Ministerul Sănătății: ”În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment”

de | 05.01.2024 21:00 | Național, Lifestyle

Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii atrag atenţia asupra faptului că în ţara noastră nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Totodată, în contextul în care luni copiii se întorc la școală, Ministerul Sănătății transmite părinților să evite trimiterea acestora în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului. Ministerul Sănătății reamintește românilor că virozele respiratorii nu se tratează cu antibiotice.

La camera de gardă, DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade

”Atenție! În România nu se înregistrează o epidemie de gripă în acest moment. Datele ne arată că numărul cazurilor de viroze respiratorii și gripă este cu aproximativ 25% mai mic față de aceeași perioadă a anului trecut.

Recomandăm prezentarea la camera de gardă sau la unitățile de primiri urgențe DOAR dacă temperatura depășește 39 de grade și există comorbidități. În cazurile ușoare sau medii, contactați medicul de familie pentru recomandări și izolați-vă la domiciliu.

Pentru părinți: Evitați trimiterea copiilor în colectivități dacă prezintă simptome de viroză (tuse, dureri în gât, mialgii, febră) pentru a preveni răspândirea virusului.

Reamintim: Virozele respiratorii NU se tratează cu antibiotice. Optați pentru tratament simptomatic și asigurați-vă că pacienții sunt bine hidratați.

Împreună putem asigura sănătatea comunității!”, transmite Ministerul Sănătății pe pagina de Facebook.

Foto descriptiv. Sursa foto: RomâniaTV

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Evaziune fiscală de peste 720.677 de lei în Argeș! Un bărbat din Budeasa a fost trimis în judecată!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Ministerul Sănătății