anchetaonline.ro

Ministerul Finanţelor taie 3,5 milioane lei din ajutorul de stat acordat Electroargeş

de | 26.10.2022 16:45 | Economic, Curtea de Argeș

Un necaz nu vine niciodată singur, iar acţionarii Electroargeş resimt asta pe propria piele. După ce în urmă cu aproape un an Electroargeş a încasat o grea lovitură, în momentul în care compania germană Karcher a anunţat rezilierea contractului care îi asigura 85% din producţie, producătorul argeşean de electrocasnice primeşte o nouă veste proastă: Ministerul Finanțelor i-a cerut să returneze o parte din ajutorul de stat acordat în anul 2020.

Ministerul Finanţelor revocă o parte din ajutorul de 27,7 milioane lei

Informaţia a fost făcută publică printr-un comunicat al companiei argeşene, publicat la Bursa de Valori Bucureşti unde este listată, reprezentanţii Electroargeş anunţând totodată că, dacă va fi necesar, vor contesta măsura:

„Electroargeș SA aduce la cunoștința organelor de supraveghere a pieței de capital, acționarilor și potențialilor investitori, că în data de 19.10.2022 a recepționat scrisoarea emisă de Ministerului Finanțelor Publice – Direcția Generală Ajutor de Stat prin care se invocă o eventuală revocare a Ajutorului de Stat, în valoare de 3.537.828 lei, plătit în baza Acordului pentru finanțare nr. 176/17.09.2020. Compania va efectua toate demersurile necesare în legatură cu emiterea acestei scrisori, inclusiv dacă va fi necesar orice contestare în acest sens”, arată anunțul companiei.

În 2020, Ministerul Finanţelor Publice a aprobat un ajutor de stat de maximum 27,7 milioane de lei pentru Electroargeş din Curtea de Argeş, finanţarea având ca scop extinderea capacităţii de producţie de componente electrocasnice.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

CDLA, Acvafor şi Pancor s-au asociat pentru realizarea unui proiect de 4 milioane euro la Bradu

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Curtea de Argeş | Electroargeş | Ministerul Finanţelor