Simona Bucura Oprescu: „Numărul femeilor consilieri, primari, parlamentari și membri ai Guvernului trebuie să crească!”

de | 26.10.2022 16:43 | Știri, Județean, Politic

Deputatul PSD de Argeș, Simona Bucura Oprescu, a participat seara trecută la Ambasada SUA la o discuție privind participarea femeilor în politică, administrație și la luarea deciziilor importante pentru comunități locale, județene și pentru România.

Am vorbit despre bune practici în activitatea politică și administrativă a femeilor care pot genera schimbările pe care le doresc în societate. Am discutat deschis despre prejudecăți, despre ce ar trebui făcut pentru o reală egalitate de șanse, dar și despre drumul parcurs până acum”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Totodată deputatul PSD Argeș mai precizează faptul că o statistică privind reprezentarea femeilor în politică și administrația din România este elocventă în această privință.

Aceasta amintește faptul că la nivel local, din 3.181 de primari din România, doar 168 sunt femei (5,3%), cele mai multe – 82 – fiind din partea Partidului Social Democrat.

Simona BO

Simona Bucura Oprescu menționează de asemenea că la nivel central, în Camera Deputaților sunt 61 de femei dintr-un total de 330 de deputați (18,48%), iar în Senat sunt 24 de femei dintr-un total de 136 de senatori (17,64%).

Deputatul mai adaugă faptul că la nivelul ambelor Camere, procentul de reprezentare a femeilor pentru fiecare partid parlamentar este de sub 20%, singura formațiune care depășește acest prag fiind Partidul Social Democrat, cu 24,2% femei din numărul total de parlamentari pe care îi are.

Numărul femeilor consilieri locali, consilieri județeni, primari, parlamentari și membri ai Guvernului trebuie să crească!

 

Mulțumesc National Democratic Institute Romania, doamnei Katrina Fotovat – Oficial al Secretarului pentru Problemele Globale ale Femeilor din Departamentul de Stat al SUA, și domnului David Muniz – Chargé d’Affaires al Ambasadei SUA în România pentru implicarea în promovarea egalității de gen și a drepturilor femeilor!”, a transmis deputatul Simona Bucura Oprescu.

 

Foto: Facebook/Simona Bucura Oprescu

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu