Ministrul Culturii prezent la deschiderea Simfoniei Lalelelor

de | 15.04.2022 21:31 | Știri, Național, Pitești

Lucian Romașcanu, Ministrul Culturii, a fost prezent astăzi, 15 aprilie, la Pitești unde a participat la deschiderea celei de a 45-a ediții a Simfoniei Lalelelor.

Ministrul a postat în mediul online fotografii de la eveniment și a transmis următorul mesaj:

Simfonia Lalelelor este, la a 45-a ediție, același minunat eveniment al începutului de primăvară.

Primarul Cristian Gentea a dus evenimentul în Lunca Argeșului, un parc superb, loc al bucuriei comune al piteștenilor și al celor de lângă orașul Goleștilor.

Flori, copii, muzică, tot ceea ce înseamnă învierea naturii, in prag de învierea Domnului.” a precizat ministrul în mediul online.

 

la simfonia

Povestea „Simfoniei Lalelelor” începe cu o zi obișnuită de toamnă a anul 1972, când la Piteşti, au ajuns – spre a fi plantaţi în centrul oraşului- 3.000 de bulbi de lalele şi 100 de zambile. Spre surprinderea și bucuria oamenilor aceştia au înflorit în primăvara anului următor iar achiziţionarea de bulbi a continuat şi în următorii ani, oamenii reușind să planteze o colecţie întreagă de lalele în aşa fel ca înflorirea lor să înceapă la 20 martie şi să se termine în jurul datei de 20 mai. De aici și până la a începe să se vorbească despre simfonie au mai fost puțini pași.

Acela a fost și momentul de debut al floricultorilor şi peisagiştilor piteşteni iar câțiva ani mai târziu, în anul 1977 cand s-a realizat cea mai frumoasă cultură de lalele, narcise și zambile, conducătorii Administraţiei Publice Locale şi specialiştii peisagişti – floricultori au fost impulsionați să se preocupe in continuare de extinderea acestor flori în zonele verzi ale municipiului.

 

la parc

 

Ediția din acest an a expoziției dendro-floricole internaționale „Simfonia Lalelelor”, organizată, în premieră în Parcul „Lunca Argeșului” are tematica „Înflorirea speranței / Bloom of Hope”.

 

la flori

Sursa foto: Facebook Ministerul Culturii

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cristian Gentea | Ministerul Culturii | Pitești