Decizia nu este definitivă. Alina Gorghiu: ”Instanța cipriotă a decis predarea omului de afaceri Benyamin Steinmetz autorităților din România”.

de | 11.10.2023 16:51 | Național, Administrație

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a anunţat astăzi că o instanţă din Cipru a decis ca omul de afaceri Benyamin Steinmetz, condamnat în dosarul Ferma Băneasa la cinci ani de închisoare, să fie predat autorităţilor române, pentru a-şi executa pedeapsa într-un penitenciar din ţara noastră. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile.

”Statul român este activ în problematica fugarilor”, a precizat Alina Gorghiu la Palatul Parlamentului.

”Instanța cipriotă a decis predarea omului de afaceri Benyamin Steinmetz autorităților din România. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile.

El a fost condamnat în decembrie 2020 în dosarul ferma Băneasa și are de executat o pedeapsă de 5 ani de închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat”, a mai precizat în ultima postare Alina Gorghiu.

Decizia poate fi atacată cu apel

În decembrie 2020, STEINMETZ Benyamin a fost condamnat definitiv, de ÎCCJ, la pedeapsa de 5 ani închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de constituire a unui grup infracțional organizat, potrivit informării primite. Pe numele acestuia a fost emis un mandat european de arestare, de către Curtea de Apel Brașov.  Astăzi, instanța cipriotă a decis să dispună predarea lui STEINMETZ Benyamin autorităților din România, în conformitate cu prevederile Deciziei-cadru 2002/584/JAI. Decizia nu este definitivă, poate fi atacată cu apel în termen de 3 zile. Cooperarea judiciară în materia mandatului european de arestare are loc pe cale directă, între autoritățile judiciare române și străine. Ministerul Justiției, în calitate de autoritate centrală, are posibilitatea de a facilita cooperarea și a făcut-o cu promptitudine când instanțele au solicitat acest lucru. Ministerul Justiției îndeplinește cu promptitudine toate atribuțiile pe care le are în această materie

Ministerul Justiției, prin Administrația Națională a Penitenciarelor, a sprijinit cu toate datele necesare instanțele cipriote, în vederea oferirii garanțiilor că sunt respectate standardele CEDO în ceea ce privește condițiile de detenție. Puteți urmări aici declarația ministrului Justiției, Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu vrea suplimentarea forțelor DIICOT cu 25 de posturi de procurori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu

Ultimele articole