Ministrul Mediului propune eliminarea IMEDIATĂ a urșilor care atacă omul

de | 30.09.2022 08:33 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Un proiect de ordin controversat a fost anunțat, în cursul zilei de joi de ministrul Mediului, Tánczos Barna. Acesta propune eliminarea „imediată” a urșilor care atacă omul, susținând că nu este normal ca atunci când un om este atacat să mai fie așteptată aprobarea derogării.

Pe 22 septembrie, (…) am publicat pe site-ul Ministerului un nou proiect de ordin de ministru prin care propunem eliminarea imediată a exemplarelor de urs brun care atacă omul, pentru că este de nepermis ca, în cazul în care viaţa umană este pusă în pericol, în momentul în care s-a produs deja un incident de genul acesta, să se mai aştepte săptămâni întregi până la aprobarea derogării”, a spus ministrul Mediului, conform Agerpres.

Conform proiectului, urșii bruni care au atacat oamenii pot fi ridicați de către gestionarii fondurilor cinegetice în 24 de ore de la producerea atacului. De asemenea, gestionarii fondurilor cinegetice vor fi obligați să anunțe autoritățile cu privire la locul în care a avut loc acțiunea de recoltare și să prezinte un raport al acțiunii, însoțir de documentele justificative, în 48 de ore de la data recoltării.

Ministrul Mediului Tánczos Barna a spus că speră să fie găsite soluții și introduse măsuri, cât mai curând, pentru a fi reduse atacurile și „conflictele” dintre oameni și urși.

Sunt 12 state europene care au cerut răspicat, concret, modificarea Directivei habitate în ceea ce priveşte gestionarea populaţiei de lupi şi de urşi bruni, pentru că sunt 12 state membre unde aceste carnivore mari generează conflicte din ce în ce mai multe în relaţia cu populaţia din aceste ţări, în relaţia cu fermierii, în ceea ce priveşte relaţia om-urs, în relaţia om-lup sau acele pagube care împing înainte aceste propuneri, aceste măsuri care trebuie să fie luate la nivel european”, a adăugat Tánczos Barna.

Foto Alba 24

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Se produc schimbări la WhatsApp! Acces automat pentru utilizatori

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole