Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu: ”Avem nevoie de norme clare”

de | 18.08.2023 11:15 | Știri, Administrație, Național, Politic

Seria consultărilor cu partenerii sociali pe tema reformei din domeniul salarizării a continuat. De această dată, ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit cu partenerii sociali din domeniul justiției.

Sursa foto: Facebook Simona Bucura Oprescu

”Continuăm consultările cu partenerii sociali pentru o lege a salarizării cât mai echitabilă și sustenabilă.

Ieri m-am întâlnit cu reprezentanții familiei ocupaționale Justiție cărora le mulțumesc pentru efort și schimbul util de idei.

Împreună cu partenerii sociali lucrăm la o lege care să diminueze, pe cât posibil, discrepanțele generate ani la rând și care să asigure echilibrul atât de necesar între complexitatea muncii și resursele financiare necesare.

Avem nevoie de norme clare și cât mai apropiate de nevoile fiecărei familii ocupaționale pentru a face o lege cât mai corectă și care să stimuleze competitivitatea și oamenii care aduc plus-valoare în sistem.

Îmi doresc ca legea salarizării să fie un act normativ de calitate care să-și atingă obiectivele umane, profesionale și instituționale.

Aceasta se va baza pe câteva principii clare cum sunt plată egală pentru muncă egală, ierarhizarea pe verticală și în interiorul familiilor ocupaționale și, nu în ultimul rând, pe stimularea performanței la locul de muncă”, a transmis Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Proiect. Românii și-ar putea cumpăra vechimea în muncă până la 31 decembrie 2024

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu