Ministrul Muncii, Simona Bucura–Oprescu: ”Pe legea salarizării există deja trei variante de lucru”

de | 25.07.2023 15:19 | Știri, Administrație, Economic, Național, Politic

Ministrul Muncii, Simona Bucura-Oprescu, a precizat astăzi că pe legea salarizării există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială face estimări de impact bugetar. Potrivit demnitarului toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliției și Comisiei Europene pentru o decizie în consecință. Despre acest subiect, dar și despre altele a vorbit astăzi ministrul Simona Bucura-Oprescu cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi.

Săptămâna trecută premierul Marcel Ciolacu a avut o înrevedere cu Gallina A. Vincelette, director regional al Băncii Mondiale pentru țările din Uniunea Europeană, și cu Anna Akhalkatsi, manager de ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria. Guvernul României se bazează pe sprijinul Băncii Mondiale pentru susținerea proiectelor majore de investiții și pentru realizarea reformelor asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, a afirmat premierul Marcel Ciolacu în cadrul întrevederii. Șeful Executivului a adăugat, atunci, că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investițiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susține tranzitul cerealelor din țara puternic afectată de război, cât și pentru a participa la procesul de reconstrucție. De asemenea, în cadrul întrevederii, premierul a solicitat Băncii Mondiale să acorde în continuare susținere pentru finalizarea marilor reforme asumate de România prin PNRR, în special reforma pensiilor și cea a salarizării bugetare. Delegația Băncii Mondiale a subliniat atunci că la nivel instituțional există toată deschiderea pentru colaborarea cu autoritățile române în scopul avansării cât mai rapide a acestor reforme vitale pentru viitorul României.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura-Oprescu.

”Legea pensiilor reprezintă o prioritate”

”Am avut astăzi o întâlnire constructivă cu o delegație a Băncii Mondiale condusă de către Anna Akhalkatsi – Country Manager România, temele de discuție fiind pensiile, salarizarea în sistemul bugetar și protecția socială.

Am făcut o radiografie a momentului și am discutat aplicat despre ce avem de făcut pentru a ne atinge obiectivele care, în principal, vizează reformele în cele trei domenii amintite mai sus.

Legea pensiilor reprezintă o prioritate. Reafirm că pachetul de pensii de serviciu/pensii din sistemul public va fi gata în timp util pentru ca România să transmită cererea de plată 3 din PNRR.

Salarizarea în domeniul public este un alt subiect important, preocuparea mea principală fiind aceea de a asigura în primul rând echitate. Pe legea salarizării există deja trei variante de lucru, iar Banca Mondială face estimări de impact bugetar. La final, toate cele trei variante vor fi prezentate Coaliției și Comisiei Europene pentru o decizie în consecință.

Nu în ultimul rând, am abordat teme legate de protecție socială și am subliniat o dată în plus că lucrăm la o reformă a sistemului pentru a oferi o protecție reală și eficientă persoanelor vulnerabile. O urgență a momentului o reprezintă un nou sistem de avizare-verificare în teren a centrelor sociale”, a scris Simona Bucura-Oprescu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura-Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ministrul Muncii a discutat cu ambasadorul SUA în România despre combaterea traficului de persoane

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu