anchetaonline.ro

Ministrul Munciii a trimis Corpul de Control în Mureș. Simona Bucura-Oprescu: ”Voi fi intransigentă cu toți cei care nu își fac treaba”

de | 28.07.2023 16:44 | Știri, Administrație, Național, Politic

Ministrul Simona Bucura-Oprescu anunță că Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureș. Aceste informații vin astăzi, după ce ministrul Muncii a avut o videoconferință cu toți directorii AJPIS din țară.

Vă reamintim că și DIICOT Târgu Mureș a preluat ancheta în cazul azilului din județul Mureș, unde mai mulți copii și adulți erau lăsați fără apă, mâncare și ținuți printre fecale, muște și mormane de nisip.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

”Am organizat astăzi o videoconferință cu toți directorii Agențiilor Județene de Plăți și Inspecție Socială (AJPIS) din țară.

Am făcut analize punctuale privind situațiile apărute în unele centre care furnizează servicii sociale. Toți cei care se fac vinovați de aceste situații revoltătoare au intrat în procedură de cercetare disciplinară, iar Corpul de Control al ministrului Muncii face verificări la Mureș. Totodată, în urma procedurilor legale desfășurate la nivelul ANPIS a fost desemnat un director interimar al Inspecției Sociale în persoana doamnei Gina Popescu, șef serviciu în structura centrală.

Voi fi intransigentă cu toți cei care nu își fac treaba și voi avea toleranță zero față de cei care nu sunt corecți!

Îmi propun să întărim rolul Inspecției Sociale și să facem o reformă profundă a sistemului de asistență socială, căci este nevoie de cele mai bune măsuri pentru beneficiari!

Cei care lucrează în sistem trebuie să înțeleagă că a fi inspector social nu e doar o funcție publică, ci și o vocație care înseamnă înainte de orice profesionalism, empatie, umanitate!

Totodată, îi îndemn pe cetățeni să ne sesizeze orice problemă din sistemul de asistență socială, pentru că scopul nostru este să facem ca sistemul să funcționeze cât mai eficient în beneficiul românilor”, a transmis Simona Bucura-Oprescu.

Sursă foto: Facebook Simona Bucura Oprescu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Ambasadorul SUA în România a primit o maramă de Muscel

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Simona Bucura-Oprescu