Mircea Andrei a dat în judecată Autoritatea Electorală Permanentă pentru o amendă de 15.000 lei

de | 07.06.2023 19:00 | Știri, Din ediția tipărită, Politic

La alegerile din 2016, Partidul pentru Argeş şi Muscel reuşea o premieră electorală în România, fiind singurul partid judeţean care a depăşit pragul electoral. Formaţiunea politică înfiinţată de către fostul lider al PDL Argeş, Mircea Andrei, a fuzionat în 2020 cu Partidul Ecologist Român, însă fuziunea nu a scutit partidul de obligaţiile financiare ce îi reveneau conform legii finanţării partidelor politice. Aşa se face că, atât în 2021, cât şi la finalul anului trecut, Partidul pentru Argeş şi Muscel s-a ales cu amenzi usturătoare.

Cu ocazia misiunii de control referitoare la respectarea prevederilor legale privind veniturile și cheltuielile înregistrate de formațiunile politice în anii 2019-2020, în 2021 Autoritatea Electorală Permanentă a amendat Partidul pentru Argeş şi Muscel cu 50.000 lei, sumă achitată fără comentarii de către conducerea formaţiunii politice. În decembrie anul trecut însă partidul s-a trezit cu o nouă amendă, de această dată de 15.000 lei, pentru încălcarea Legii nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale şi a Hotărârii de Guvern nr. 10/2016.

► Erori în contabilitatea Partidului pentru Argeş şi Muscel, înfiinţat de Mircea Andrei

Astfel, conform unui raport al AEP, Partidul pentru Argeş şi Muscel a fost sancţionat pentru că:

  • nu a publicat în Monitorul Oficial cotizaţiile  din anul anterior şi lista membrilor care au cotizat la partid cu sume mai mari de 10 salarii minime brute;
  • nu şi-a organizat contabilitatea conform normelor în vigoare;
  • nu a depus la AEP raportul veniturilor şi al cheltuielilor pe 2021;
  • nu a depus documentele solicitate de AEP;
  • ar fi utilizat alte surse de venit decât cele prevăzute de lege.

Conform surselor noastre, se pare că sancţiunea primită anul trecut i s-ar trage fostului senator PDL de la faptul că nu ar fi trecut în contabilitatea partidului… amenda din anul anterior!

Mircea Andrei a considerat că sancţiunile nu sunt îndreptăţite, contestându-le în instanţă. Procesul dintre Partidul pentru Argeş şi Muscel şi Mircea Andrei, pe de o parte, şi Autoritatea Electorală Permanentă, pe de altă parte, se află pe rolul Judecătoriei Piteşti, săptămâna trecută consumându-se primul termen.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mircea Andrei şi-a lansat noul proiect politic – Alianța Național Creștină

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: