anchetaonline.ro

Mircea Drăghici a fost condamnat la 6 ani de închisoare

de | 05.09.2022 17:30 | Știri, După locație, După subiect, Importante, Județean, Național, Politic

Fostul trezorier al PSD, Mircea Drăghici, a fost condamndat la 6 ani de închisoare în dosarul privind utilizarea banilor partidului pentru vacanțe exotice.

Amintim că în luna iunie, argeșeanul semnase cu DNA un acord de recunoaștere a vinovăției, din care reiese că acesta a folosit subvențiile partidului în alte scopuri decât acelea pentru care au fost acordate.

Potrivit procurorilor, în perioada 10 aprilie 2017 – 22 mai 2018, Drăghici, având atribuții de gestionare și administrare a bunurilor și fondurilor bănești aparținând PSD, a luat 550.522 de lei din conturile PSD pentru a achita anumite „cheltuieli de deplasare și/sau cazare în destinații turistice exotice a sa și a altor persoane”.

231.040 din suma respectivă ar fi fost o parte din subvenția acordată partidului de către Autoritatea Electorală Permanentă.

Decizia nu este definitivă.

Foto Digi 24

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: DNA | Mircea Drăghici | PSD