anchetaonline.ro

Vocile de aur din „Glasul Arhanghelului” au răsunat în inima munţilor

de | 05.09.2022 17:30 | Știri, Cultură, Județean, Lifestyle

  • Cei 36 de copii din cadrul grupului au avut parte de o minunată tabără la munte.

În vreme ce pregătirile de şcoală erau în toi, pe ultima sută de metri a vacanţei de vară minunații copii care fac parte din Grupul vocal „GlasulArhanghelului” au plecat în tabără la munte.

Timp de trei zile, în perioada 1-4 septembrie, cei 36 de membri ai grupului vocal au participat la Tabăra de Educație Duhovnicească și Financiară de la Bușteni. Aici, copiii au participat la toate slujbele ținute la Mănăstirea Caraiman, dar au învățat şi cum să economisească bani fără a face economie de iubire și dărnicie, pe modelul: împărțind vei înmulţi.

Vrem să dovedim că facem parte, cu adevărat, din țara Sfântului Voievod Neagoe Basarab prin faptele noastre și modul de viață. Să ne socotească Domnul Iisus Hristos cu îngerii și cu sfinții!” – au mărturisit membrii grupului.

 

glasul Arhanghelului

 

În cadrul taberei, copiii din grupul „Glasul Arhanghelului” au vizitat numeroase obiective turistice, istorice şi religioase din zona Valea Prahova şi Braşov, precum Barajul Bolboci, CheileTatarului, Peştera Ialomiței, Grota Ursului, Biserica Sfântul Nicolae din Șcheii Brașovului, Muzeul „Prima școală româneascăˮ, Biserica Neagră şi Piața Sfatului din Brașov.

 

glasul Arhanghelului

În clădirea-monument istoric care adăposteşte muzeul aflat în interiorul curții Bisericii Sfântul Nicolae din cartierul istoric Șcheii Brașovului, copiii s-au aşezat în băncile primei școli românești, unde au cântat cu mândrie imnul național, celebrând astfel Ziua Limbii Române, care a fost sărbătorită miercuri, 31 august.

 

glasul Arhanghelului prima scoala

Cu acest prilej, tinerii au aflat că în acest loc s-au tipărit primele cărți în limba română de către diaconul Coresi, s-a scris prima gramatică românească de către Dimitrie Eustatievici în anul 1757, iar dascălul Costea a tradus primele cărți populare.

Unite în credință, în rugăciune, în iubire și în cânt, vocile de aur ale copiilor din grupul vocal „Glasul Arhanghelului” au răsunat peste tot pe unde paşii lor au poposit, iar misiunea celor care au ţinut să le răsplătească bunătatea şi talentul cu multe zâmbete pe față a fost îndeplinită.

 

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

 

Citește articolele pe același subiecte: Grupului vocal Glasul Arhanghelului
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare: