Momente de panică pe calea ferată! Un tren cu călători a luat foc la intrarea în gară

de | 02.09.2023 00:00 | Național, Eveniment

Au fost momente de panică, vineri dimineața, în Oradea. Un tren CFR cu două vagoane, care circula pe ruta Arad-Oradea, a luat foc în apropiere de stația Oradea Vest, a informat compania feroviară.

Din fericire, toţi cei 20 de călători şi personalul feroviar au fost evacuaţi, așa că nimeni nu a fost rănit, a anunţat CFR Călători.

CFR Călători informează că în această dimineață la intrarea în stația Oradea Vest s-a produs un incendiu la trenul Regio 3331 Arad – Oradea, fiind afectate ambele automotoare. Cei 20 de călători și personalul feroviar sunt în siguranță, trenul fiind complet evacuat. Cauzele care au generat incendiul vor fi stabilite de comisia de cercetare. CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru neplăcerile întâmpinate și le mulțumește pentru înțelegere”, este mesajul companiei feroviare.

Trenul Regio circula pe ruta Arad-Oradea, iar când s-a produs incidentul, mai avea patru kilometri până la destinație.

Potrivit stirileprotv.ro, flăcările ar fi izbucnit, se pare, la vagonul motor. Văzând ce se întâmplă, mecanicul a oprit pe câmp pentru a evacua călătorii, înainte să se întâmple vreo tragedie. Din fericire, toți au reușit să iasă teferi din vagoane.

Evenimentul a fost sesizat la ora 06:25 dimineața, iar în urma apelului, cinci echipaje de pompieri militari de la ISU Crișana s-au deplasat la fața locului.

Din păcate, incendiul a fost unul extrem de violent, iar trenul a fost cuprins în totalitate de flăcări.

Apelul care sesiza producerea evenimentului a fost primit în dispeceratul ISU Bihor, la ora 6.25, în vagoane nu se afla nicio persoană, toţi pasagerii (aproximativ 20), autoevacuându-se în siguranţă, iar flăcările se manifestau violent la nivelul întregului tren”, a anunțat ISU Bihor.

După aproximativ o oră în care s-au luptat cu flăcările, echipajele de pompieri  au reușit să lichideze incendiul.

Din fericire, în urma incendiului, nu au existat persoane rănite, însă trenul a fost distrus.

 În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit drept cauză probabilă a evenimentului, efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect”, a transmis ISU Bihor.

sursă foto ISU Crișana

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Intervenție nocturnă a pompierilor, în Câmpulung! Au fost solicitați să deblocheze o ușă

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Arad | CFR Călători | Oradea

Ultimele articole