A murit actorul Constantin Cojocaru. Avea 78 de ani

de | 13.04.2024 17:35 | Național, Lifestyle

Este doliu în lumea teatrului românesc după ce Constantin Cojocaru a murit. Marele actor s-a stins din viață astăzi, 13 aprilie, la vârsta de 78 de ani.

Vestea tristă a trecerii sale în neființă a fost făcută publică de Teatrul Odeon din București.

Trupul neînsuflețit al actorului a fost depus la capela Cimitirului Eternitatea, iar slujba de înmormântare va avea loc luni, 15 aprilie, ora 12:30.
Născut la 6 mai 1945, Constantin Cojocaru a absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București. În 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar în 1975 la Odeon.

De-a lungul vieții, el a colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.

𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 anunță cu mare durere că astăzi, 𝟏𝟑 𝐚𝐩𝐫𝐢𝐥𝐢𝐞 𝟐𝟎𝟐𝟒, ne-a părăsit unul dintre cei mai îndrăgiți actori – 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮.
Născut la 6 mai 1945, în ziua de Paști și binecuvântat de Dumnezeu cu talanți care au făcut din lume un loc un pic mai bun, actorul mărturisea, cu candoarea-i caracteristică, în cadrul emisiunii 𝐃𝐢𝐚𝐥𝐨𝐠𝐮𝐫𝐢 𝐭𝐞𝐚𝐭𝐫𝐚𝐥𝐞 @𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍*, difuzată chiar de ziua lui, în urmă cu trei ani:
💭 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐭𝐚𝐧𝐭𝐢𝐧 𝐂𝐨𝐣𝐨𝐜𝐚𝐫𝐮: ❝Dacă aş fi un fenomen al naturii, aş fi… ploaia de vară liniştită, cu fulgere şi trăznete care nu te mai înfricoşează, dar au ceva estetic impecabil.
Dacă aş fi o stare… starea de drag.
Dacă aş fi un verb… 𝐚𝐬̦ 𝐟𝐢 𝐯𝐞𝐫𝐛𝐮𝐥 𝒂 𝒊𝒖𝒃𝒊!❞
Iubire a fost și suntem recunoscători pentru tot.
A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București, în 1966 a fost angajat la Teatrul Tineretului Piatra Neamt, iar 𝐝𝐢𝐧 𝟏𝟗𝟕𝟓 𝐥𝐚 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍.
A colaborat cu mai multe teatre din București și din țară.
La 𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 a lucrat cu regizori importanți: Dinu Cernescu, Alexa Visarion, Alexander Hausvater, Alexandru Dabija, Dragoș Galgoțiu, Mihai Măniuțiu, Radu Afrim. Dintre ultimele sale roluri le amintim pe cele din „Gaițele” de Al. Kirițescu, „joi.megaJoy” de Katalin Thuroczy și „Jurnalul lui Robinson Crusoe” după Gellu Naum.
𝐓𝐞𝐚𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐎𝐃𝐄𝐎𝐍 este alături de familia îndurerată.
Dumnezeu să îl odihnească cu cei drepți!”, este mesajul postat pe Facebook de reprezentanții Teatrului Odeon

Foto: unica.md/Facebook Teatrul Odeon

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Accident la Valea Ursului! Autoturism intrat într-un cap de pod

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Constantin Cojocaru

Ultimele articole