La Muzeul Județean Argeș. Alb și negru în lumea florilor de mină

de | 13.12.2023 11:56 | Național, Lifestyle

Muzeul Județean Argeș, instituție de cultură aflată sub autoritatea Consiliului Județean Argeș, anunță că joi, 14 decembrie, de la ora 13:00, are loc deschiderea expoziției temporare Alb și negru în lumea florilor de mină”. Expoziția va putea fi vizitată de luni până duminică, în intervalul 9:00-19:00.

Florile de mină sunt bijuteriile întunericului crescute domol în inima fierbinte a Pământului. Cele mai spectaculoase flori de mină astăzi fac parte din colecțiile muzeelor de profil din întreaga lume. Unul dintre acestea este și Muzeul Județean Argeș ale cărui piese de referință sunt incluse în patrimoniul național.

Originile florilor de mină fiind legate de activitatea vulcanică, cele mai spectaculoase specimene din colecția Muzeului Județean Argeș provin din zăcămintele metalifere din nordul țării, în special zona Maramureșului, dar și din țări ca Brazilia și Mexic”, transmite Muzeul Județean Argeș.

Florile de mină nu se ofilesc niciodată după ce sunt culese

În expoziția temporară deschisă la Muzeul Județean Argeș, criteriul ales pentru expunerea mineralelor a fost cel estetic. Policromia a fost lăsată de o parte și au fost alese piese albe și negre sau combinații alb-negru, de diferite forme, care bucură ochiul la fel de mult ca și mineralele colorate. Spre deosebire de florile din lumea vegetală, florile de mină nu se ofilesc niciodată după ce sunt culese ci, din contră, scoase din întunericul Pământului, din anonimatul zăcămintelor mereu pline de surprize, se oferă veșnic ochiului și inimii celui ce le privește încântat de neasemuita lor frumusețe.

 

Sursă foto: Muzeul Județean Argeș.

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

RetuRO a lansat magazinul online dedicat comercianților

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Muzeul Județean Argeș

Ultimele articole