RetuRO a lansat magazinul online dedicat comercianților

de | 12.12.2023 19:36 | Național, Lifestyle

RetuRo a lansat magazinul online, pentru comercianţi. E-shop este disponibil acum în contul de utilizator de pe platforma RetuRo, accesoriile necesare putând fi comandate online.

RetuRO, administratorul Sistemului Garanție-Returnare din România, anunță lansarea magazinului online, de unde comercianții pot procura accesoriile necesare organizării punctelor de colectare a ambalajelor marcate cu logo-ul SGR, fie că este vorba de saci de colectare, sigilii pentru sacii de colectare sau alte accesorii necesare derulării programului.

RetuRo oferă gratuit un set de accesorii de colectare

E-shop-ul este disponibil în contul de utilizator de pe platforma RetuRO, iar compania oferă gratuit un set inițial de accesorii de colectare – atât pentru colectarea manuală, cât și pentru cea automată – destinat fiecărui comerciant care a semnat contractul cu RetuRO. Pentru a intra în posesia acestui set este necesară doar simpla plasare a comenzii în magazinul online.

Potrivit antena3.ro, pentru pregătirea punctelor de returnare, comercianții trebuie să aibă în vedere achiziționarea accesoriilor de colectare doar din magazinul online RetuRO.

Recomandăm comercianților să consulte catalogul detaliat de produse din magazinul online RetuRO, înainte de a efectua o comandă”, avertizează cei de la ReturRo.

Manualul SGR este şi el disponibil

Totodată, comercianții sunt invitați să acceseze și manualul SGR, disponibil pe site, pentru a descoperi toate informațiile utile legate de SGR reunite într-un singur loc.

Manualul SGR oferă informații generale despre sistemul garanţie-returnare, cum ar fi cadrul legal de implementare a SGR, cum se pot recunoaște ambalajele purtătoare de garanție, dar și care este circuitul ambalajelor în sistem.

Mai exact, acesta reprezintă ghidul complet pentru implementarea Sistemului de Garanție-Returnare și oferă detalii cu privire la:

  • procedura de înscriere a comercianților în Sistemul de Garanție-Returnare;
  • procesul de semnare a contractului;
  • cum se operează un punct de returnare;
  • cum se realizează colectarea ambalajelor;
  • care va fi circuitul banilor (de la tariful de gestionare până la costul accesoriilor de colectare).

Atât manualul, cât și alte informații necesare, pot fi descărcate de pe site-ul RetuRO, de la secțiunea comercianți.

Sistemul de Garanţie-Returnare a fost lansat oficial în România pe 30 noiembrie 2023. Prin acest sistem, cetățenii vor plăti o garanție de 0,50 RON atunci când vor achiziționa de la un comerciant orice produs din categoriile apă, băuturi răcoritoare, bere, cidru, vin sau băuturi spirtoase, în ambalaje primare nereutilizabile din sticlă, plastic sau metal, cu volume cuprinse intre 0,1 l și 3 l inclusiv.

Recuperarea garanției este valabilă numai pentru ambalajele cu sigla “Ambalaj cu garanție”.

Foto cancan.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

DE AZI! Sistemul Garanţie-Returnare intră în vigoare

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: RetuRO

Ultimele articole