Ministrul Justiției, Alina Gorghiu: ”Autoritățile italiene au predat, în acest an, 97 de cetățeni români”

de | 12.12.2023 19:16 | Național, Politic

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a avut astăzi o discuție cu ministrul omolog al Italiei, Carlo Nordio. În urma discuțiilor purtate s-a stabilit realizarea unui schimb de bune practici pe tema medierii, cu atât mai mult cu cât ”legislația italiană din domeniul medierii este un reper de excelență la nivel european”, potrivit celor precizate de ministrul Alina Gorghiu.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

”Am avut o discuție bună cu Carlo Nordio, ministrul de justiție al Italiei, în marja celei de-a zecea sesiuni a Conferinței Statelor Părți la Convenția ONU împotriva Corupției în Atlanta, SUA.

Combaterea corupției este o prioritate și pentru România, și pentru Italia. Iar Convenția ONU împotriva Corupției este unul dintre cele mai valoroase instrumente internaționale în acest sens.

Avem o cooperare judiciară dinamică cu statul italian. Mai ales când vine vorba de executarea Mandatului European de Arestare. Autoritățile italiene au predat, în acest an, 97 de cetățeni români care au încercat să se sustragă justiției naționale.

Am vorbit cu ministrul italian și despre metode alternative de soluționare a conflictelor pentru a putea degreva instanțele. Inclusiv despre mediere. În România, depunem eforturi consistente pentru reactivarea profesiei de mediator. Legislația italiană din domeniul medierii este un reper de excelență la nivel european. Am stabilit să realizăm un schimb de bune practici pe această temă.

Vom continua discuțiile pentru dezvoltarea cooperării judiciare.

Am avut discuții și cu omologii mei din Republica Moldova, Veronica Mihailov-Moraru, din Ucraina, Denys Maliuska, Portugalia, Catarina Sarmento e Castro, Nigeria, Lateef Fagbemi, dar și cu președintele GRECO, Marin Mrčela, ministrul adjunct al justiției din Bulgaria, Georgi Nikolov și cu coordonatorul privind combaterea corupției din Departamentul de Stat SUA și președintele Conferinței, Richard Nephew.

Revin cu detalii!”, a scris ministrul Alina Gorghiu pe pagina de Facebook.

Sursă foto: Facebook Alina Gorghiu.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Cosmin Petrescu: ”S-au strâns un număr de 2.660 semnături pentru 3 proiecte de bugetare participativă”

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Alina Gorghiu