O navă de marfă a explodat la Sulina! 12 marinari au fost evacuați

de | 20.09.2023 12:15 | Eveniment, Național

  • Explozie la Sulina!
explozie vas  la Sulina

Foto: Antena3 CNN

În această dimineață Garda de Coastă din Sulina a fost alertată deoarece o navă de marfă sub pavilion Togo a explodat. În urma exploziei 12 marinari au fost evacuați, dintre aceștia unul fiind rănit.

Nava cargo SEAMA, cu o lungime de 90 m şi 14 m lăţime, transporta ciment. Aceasta a ajuns în portul Sulina pe 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

La acest moment nu se cunosc cauzele exploziei, cercetările făcute de Autoritatea Navală Română fiind în desfășurare.

O navă sub pavilion Togo, ce transporta ciment, a raportat la ora 6.50 o explozie la compatimentul maşină şi a solicitat abandonul navei.  Acesta se afla la aproximativ 7 Mm est de Sulina.

 

Autoritatea Navală Română, prin intermediul MRCC a solicitat de urgenţă asistenţa navei ARSVOM SAR Ares şi a unei nave aparţinând Politiei de Frontieră pentru salvarea celor 12 membri de echipajului.

 

Salvatorii au ajuns imediat la locul incidentului, iar echipajul a fost preluat în siguranţă şi transportat în Portul Sulina.

 

Nava cargo SEAMA, ce are o lungime de 90m şi 14m lăţime este ancorată în acest moment şi se încearcă salvarea ei. Navigaţia pe braţul Sulina nu este afectată.

 

Nava sub pavilion Togo a ajuns în rada Portului Sulina în data de 12 septembrie şi aştepta intrarea pe canalul Bîstroe.

 

Autoritatea Navală Română face cercetări pentru a stabili cauzele producerii acestui eveniment”, au precizat reprezentanii Autorităţii Navale Române în această dimineață. 

378191108 734487722049688 1831478502769662219 n - O navă de marfă a explodat la Sulina! 12 marinari au fost evacuați

Ministerul Apararii Nationale a transmis o informare în mediul online în care precizează faptul că Forțele Navale Române desfășoară în permanență acțiuni de monitorizare în Marea neagră, cu nave militare, elicoptere IAR-330 Puma Naval, drone de cercetare maritimă, detașamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive) și prin Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime.

Cu privire la situația navei comerciale Seama, sub pavilion Togo, care a raportat o explozie la bord în cursul dimineții de 20 septembrie, în jurul orei 6.50, conducerea Statului Major al Forțelor Navale a ordonat, conform procedurilor operaționale, trimiterea către raionul maritim Sulina, pentru a acționa în sprijinul autorităților civile responsabile de intervenție și pentru cercetarea raionului, a puitorului de mine „Viceamiral Constantin Bălescu” 274, cu o grupă de scafandri EOD la bord. Nava militară a plecat din portul militar Constanța în jurul orei 08.15.
De asemenea, un elicopter IAR-330 Puma din serviciul de căutare-salvare, din dotarea Forțelor Aeriene Române, este pregătit pe Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu să intervină, în funcție de solicitări.
Planurile de activități și procedurile operaționale ale Forțelor Navale Române au fost adaptate rapid la situația actuală de securitate, odată cu declanșarea războiului din Ucraina în luna februarie a anului 2022, pentru a răspunde eficient la un mediu divers de amenințări în spațiul maritim, contribuind astfel la asigurarea securității colective a Alianței Nord-Atlantice.
Forțele Navale Române desfășoară în permanență de monitorizare în Marea neagră, cu nave militare, elicoptere IAR-330 Puma Naval, drone de cercetare maritimă, detașamente de scafandri de luptă EOD (specializate în lupta contra dispozitivelor explozive) și prin Centrul de Date pentru Lupta contra Minelor din subordinea Direcției Hidrografice Maritime”, a transmis MApN, pe pagina de Facebook. 

 

Foto: captura video Ordinea.Ro

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Simona Halep trece la atac! Pe cine a dat în judecată în scandalul de dopaj

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Sulina