Ne așteaptă temperaturi record! Vor fi 40 de grade la umbră

de | 17.07.2022 16:28 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Canicula nu dă semne să dispară prea curând din țara noastră. Mai mult, meteorologii anunță că valul de aer tropical din Spania și Anglia va pune stăpânire pe România în următoarele zile.

Astfel, este posibil ca de la jumătatea săptămânii viitoare să se înregistreze temperaturi record, urmând să fie chiar și 40 de grade la umbră în anumite regiuni din țară.

Într-adevăr, vorbim de o masă de aer tropical, o masă de aer foarte cald ce determină temperaturi de 40 și ușor peste 40 de grade, în Peninsula Iberică, în această perioadă, în extindere către vestul, centrul, sudul Europei, în zilele următoare și în deplasare, de la mijlocul săptămânii viitoare și în zona țării noastre, astfel încât vremea se va încălzi treptat. Dacă la momentul acesta și în următoarele două zile deja putem vorbi de un aer respirabil pentru zona țării noastre, temperaturi ce determină o vreme chiar răcoroasă în nordul teritoriului, cu minime destul de potrivite, aș putea spune, chiar scăzute, în depresiuni și în nordul țării”, a transmis Alina Șerban, meteorolog ANM, potrivit Antena 3.

Mai exact, de miercuri vremea va fi extrem de călduroasă în toată țara. Caniculă va fi, mai întâi, în zonele de câmpie, în vest, în sud, în est, iar vineri valul de aer tropical se va restrânge către regiunile sud-estice din România.

De asemenea, meteorologii anunță că ploile vor lipsi în această perioadă, apărând doar izolat și slabe cantitativ.

În zonele montane există soluții care ne estimează că s-ar extinde aria precipitațiilor, abia spre sfârșitul săptămânii, dar vorbim de această dată, de fenomene specifice instabilității atmosferice, acest lucru însemnând că putem avea cantități mai importante de apă, însă pe a reale destul de restrânse”, a adăugat Alina Șerban pentru Antena 3.

Foto Spynews.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Șoferiță drogată la volan! Alți tineri – depistați cu droguri într-un bar din Pitești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Spania