Din iunie: O companie specializată în livrarea de mâncare la domiciliu se retrage din România

de | 30.05.2022 17:30 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

Unul dintre liderii prezenți pe piața de food delivery, la nivel european, se retrage din România. Este vorba despre Takeaway.com, care după 4 ani își încheie activitatea în țara noastră.

Platforma și operațiunile de livrare vor fi sistate începând cu 1 iunie 2022. Potrivit reprezentanților companiei, motivul retragerii din România îl reprezintă presiunea competitivă, dar și pentru a-și concentra atenția pe pozițiile de leadership și pe zonele de profit.

Presiunea competitivă din ultima perioadă, amploarea noastră și penetrarea pe piața livrării de alimente în România au fost insuficiente pentru a susține o afacere sănătoasă. Având în vedere acest lucru, am luat decizia dificilă de a ne opri operațiunile în România. Închiderea acestei piețe ne permite să ne concentrăm pe poziții și piețe profitabile”, anunță compania.

take-away

Potrivit economica.net, Takeaway s-a confruntat cu o pierdere de peste un miliard de euro, anul trecut. De asemenea, în luna martie 2022, compania și-a oprit operațiunile și în Portugalia și Norvegia.

În Europa, Takeaway se află în topul companiilor de food delivery, însă trebuie să facă față competitorilor de la Uber Eats, Deliveroo, Doordash și Delivery Hero.

În România, compania a intrat în anul 2018, atunci când a cumpărat Oliviera, deținută de BGMenu.

Foto: Economica.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Mai mulți bani la salariu de la 1 iunie

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole