anchetaonline.ro

Nicolae Ciucă, după negocierile cu sindicaliștii din Educație: Singurii care au de pierdut sunt părinții și elevii

de | 21.05.2023 20:58 | Știri, Economic, Lifestyle, Național

  • 150.000 de profesori vor fi în grevă!

greva generala scoli

Premierul Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaților au avut o întâlnire duminică, 21 mai, la Palatul Victoria, cu reprezentanții sindicatelor din Educație unde au încercat să rezolve problemelor semnalate în cadrul sistemului de învățământ.

Negocierile au eșuat iar de luni, 22 mai, un număr de 150.000 de profesori vor intra în grevă.

După întâlnirea de azi și după decizia profesorilor de a intra în grevă, premierul României a postat un mesaj în mediul online în care precizează faptul că guvernul face eforturi pentru a găsi soluțiile cele mai bune atât pentru ei, cât și pentru toți românii.

În primul rând, vreau să transmit că problemele profesorilor sunt reale și orice revendicare rezonabilă poate fi rezolvată.

Guvernul face eforturi pentru a găsi soluțiile cele mai bune atât pentru ei, cât și pentru toți românii. Am stabilit astăzi împreună cu sindicatele câteva direcții și măsuri, care arată buna noastră credință și eforturile sincere pe care le depunem pentru îmbunătățirea condițiilor salariale, și nu numai, din sistemul de învățământ românesc.

Problemele discutate astăzi se vor rezolva, în primul rând, prin noua lege a salarizării unitare pe care Ministerul Muncii o va finaliza până la 15 iulie. După dialogul cu partenerii sociali, proiectul va fi înaintat Parlamentului la 1 septembrie. De asemenea, au fost propuse stimulente financiare pentru debutanți și pentru cadrele didactice titulare din unitățile de învățământ aflate în zone defavorizate”, a precizat premierul Ciucă.

Guvernul și-a menținut angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus în Anexa 8, în completarea aplicării Legii salarizării nr. 153. Această măsura, care vizează creșterea veniturilor, va fi extinsă și pentru celelalte categorii de salariați din Anexa 8, explică Executivul în comunicarea publicată.

Guvernul își menține angajamentul de a majora salariile până la maximul grilei personalului nedidactic inclus în Anexa 8, din completarea aplicării Legii 153 a salarizării 153/2017. Măsura va fi extinsă și pentru celelalte categorii de salariați prevăzute în Anexa 8

Există un interes major pentru educație din partea Guvernului și al Coaliției. Reformele trebuie să continue. Proiectul România Educată este un exemplu al angajamentului nostru pentru realizarea unui sistem de educație performant pentru toate părțile implicate: profesori, părinți, elevi.

Dialogul este întotdeauna calea. De aceea, am invitat sindicatele la discuții. Le transmit profesorilor că suntem pe un teren al deschiderii și empatiei. Eu nu vad alta soluție, decât cea a dialogului, până ce avem o rezolvare.

Reiterez disponibilitatea mea și a miniștrilor de resort de a sta față în față cu sindicatele oricând, oriunde, oricât. Din punctul meu de vedere o grevă generală se declanșează în lipsa dialogului și a rezolvării problemelor.”

Nicolae Ciucă: „Singurii care au de pierdut dacă greva se declanșează sunt părinții și elevii”

Singurii care au de pierdut dacă greva se declanșează, în ciuda dorinței noastre de dialog și negociere, sunt părinții și elevii, care de mâine sunt într-o situație extrem de dificilă.

Urmează examenul de capacitate și bacalaureatul. Cu aceste lucruri nu avem voie să ne jucăm”, a adăugat ministrul Nicolae Ciucă pe pagina sa de Facebook.

 

Foto: Facebook Nicolae Ionel Ciucă

 


Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

Citește articolele pe același subiecte: Nicolae Ciucă
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare: