Ninsorile fac prăpăd! Traficul rutier s-a închis pe toate drumurile din două județe

de | 05.04.2023 22:17 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Național

Ninsorile fac prăpăd! Traficul rutier s-a închis pe toate drumurile din două județe

Situație neașteptată în două județe din România, din cauza ninsorilor abundente. Deși ne aflăm în luna aprilie, iarna a pus stăpânire pe județele Botoșani și Iași.

Miercuri, meteorologii au emis o avertizare nowcasting Cod Roșu de viscol și ninsori pentru județele menționate, valabilă până joi, la ora 04:00. Conform ANM, va fi viscol puternic, rafalele urmând să ajungă la 75-85 km/h. Totodată, vizibilitatea va fi redusă spre zero, din cauza ninsorii abundente.

Drept urmare, Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a transmis că traficul rutier este închis pentru toate categoriile de vehicule în județele Botoșani și Iași. Măsura s-a aplicat începând din această seară, de la ora 21:30.

Inițial, circulația a fost închisă pentru vehiculele cu tonajul mai mare de 7,5 tone, inclusiv mijloacele de transport persoane.

De la ora 21:30 se închide circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule în judeţele Botoşani şi Iaşi! Măsura a fost luată de CNAIR împreună cu Poliţia Rutieră din cauza fenomenelor meteorologice extreme. Decizia are ca principal scop protejarea vieţii cetăţenilor, care ar putea rămâne blocaţi pe drum în propriile autovehicule. Precizăm că această măsură se aplică şi mijloacelor de transport persoane, aşa că plecarea din autogări a autovehiculelor este interzisă pe perioada restricţiilor instituite. Reamintim că Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis o avertizare de Cod roşu de viscol şi ninsori abundente pentru judeţele Botoşani şi Iaşi. Vizibilitatea va scădea spre zero pe anumite sectoare de drum! Evitaţi deplasările în aceste zone până la încetarea fenomenelor meteo periculoase”, avertizează reprezentanţii companiei de drumuri.

CNAIR sfătuiește șoferii să se informeze din surse oficiale înainte de a pleca la drum, având în vedere condițiile meteorologice, iar autovehiculele să fie echipate de iarnă dacă sunt trazitate zonele afectate de vortexul polar.

Școlile au fost închise în Botoșani

Totodată, în județul Botoșani, școlile au fost închise din cauza vremii nefavorabile. Astfel, cursurile se suspendă joi în toate unitățile de învățământ, în urma unei decizii a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență.

La întâlnire au fost prezenţi inspectorul şcolar general al Inspectoratului Şcolar Judeţean Botoşani, Bogdan Suriciuc, şi un reprezentant al Serviciului Judeţean de Ambulanţă Botoşani. În urma analizei situaţiei existente la nivelul judeţului Botoşani, s-a decis suspendarea cursurilor şcolare în toate unităţile de învăţământ din judeţ, pentru ziua de joi, 6 aprilie”, se precizează într-un comunicat.

Foto Universul.net

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Un tânăr de 21 de ani din Argeș s-a sinucis! Depresia l-a împins să își ia viața

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: CNAIR