Salariile din IŞJ Argeş! Află cât câştigă generalul Tudosoiu şi inspectorii şcolari!

de | 05.04.2023 21:30 | Știri, Administrație, Din ediția tipărită, După subiect, Județean

Săptămâna trecută, instituţiile publice au avut dead-line pentru publicarea veniturilor salariale pe care le obţin bugetarii, conform art. 33 din Legea salarizării nr. 153/2017. Cu acest prilej, cetăţenii pot afla, printr-un simplu click, cât câştigă personalul din fiecare instituţie, de la femeia de serviciu până la director.

S-a conformat acestei prevederi legale şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Argeş. Cum era de aşteptat, cel mai mare salariu îl primeşte inspectorul general Dumitru Tudosoiu, al cărui venit brut totalizează 13.080 lei, ceea ce înseamnă că profesorul cu cea mai înaltă funcţie din învăţământul argeşean pleacă lunar acasă cu circa 7.650 lei. Leafa generalului IȘJ ar fi însă cu vreo 2.000 de lei mai mică dacă nu ar beneficia şi de gradaţie de merit, care adaugă 25% la salariul de bază.

Cei doi adjuncţi câştigă cu câteva sute de lei mai puţin decât şeful lor, Cătălina Dumitraşcu şi Cristi Creţu încasând câte 12.256 lei brut pe lună, adică aproximativ 7150 lei, cei doi având de asemenea privilegiul gradaţiei de merit.

lista salarii isj arges

Inspectorii ISJ – lefuri intre 3250 şi 7000 lei net

Inspectorii şcolari cu normă întreagă au salarii brute cuprinse între 8.965 lei dacă nu au gradaţii şi 12.062 lei cu gradaţie de merit, ceea ce înseamnă venituri nete de circa 5.200-7.000 lei, în vreme ce un inspector cu jumătate de normă încasează de la IȘJ 5.556 lei brut (3.250 lei net).

Al doilea salariu din IȘJ Argeş ca valoare nu îl câştigă însă inspectorii generali adjuncţi, ci contabila-şefă a instituţiei, care pe lângă gradaţia de merit de 25%, mai primeşte 10% în plus şi pentru exercitarea activităţii de control financiar preventiv.

Cel mai mic salariu dintre angajaţii cu normă întreagă ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Argeş îl are şoferul, care încasează lunar 5.433 lei brut, adică circa 3.200 lei net.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fiul medicului Marcel Buzatu – OLIMPIC NAŢIONAL LA MATEMATICĂ

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Cătălina Dumitrașcu | Cristi Creţu | Dumitru Tudosoiu | ISJ Arges

Ultimele articole