anchetaonline.ro

Noapte de foc pentru pompierii argeșeni! Două incendii de vegetație puternice

de | 29.03.2023 13:23 | Știri, După locație, După subiect, Eveniment, Județean

Noapte de foc pentru pompierii argeșeni! Două incendii de vegetație puternice

Incendii de vegetație puternice, noaptea trecută, la care pompierii din județul Argeș au fost solicitați să intervină.

Potrivit reprezentanților ISU Argeș, salvatorii au intervenit în localitatea Topana, din județul Olt, și orașul Ștefănești, pentru a localiza și stinge două incendii de vegetație puternice.

Incendiu Stefanesti - Noapte de foc pentru pompierii argeșeni! Două incendii de vegetație puternice

În urma acestora, a ars vegetația pe o suprafață de aproximativ 4.500 mp de teren.

Intervenția în localitatea Topana a fost cu atât mai grea, cu cât flăcările amenințau fondul forestier. Din fericire, prin intervenția pompierilor s-a oprit propagarea flăcărilor la vegetația din pădure.

Amenzi pentru cei care ard necontrolat vegetația

În acest context, Inspectoratul de Poliție Județean Argeș reamintește cetățenilor că arderile necontrolate de vegetație sunt interzise.

Cei care nu respectă legea se pot alege cu amenzi cuprinse între 7.500 și 15.000 de lei, pentru persoanele fizice. Totodată, persoanele juridice riscă amenzi de la 50.000 de lei la 100.000 de lei.

Un regim sancţionator distinct este stabilit pentru arderea miriştilor, stufului, tufărişurilor şi vegetaţiei ierboase din ariile protejate şi de pe terenurile supuse refacerii ecologice, faptă care constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viaţa ori sănătatea umană, animală sau vegetală”, adaugă ISU Argeș.

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Vântul a luat tabla de pe acoperișul unui bloc din Câmpulung!

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ISU Argeș