Noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală anunțate la Pitești

de | 25.11.2023 22:30 | Pitești, Cultură

Reprezentanții Centrului Cultural Pitești organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2023, noi evenimente cultural-educative și de dezvoltare personală.

Acestea pot fi urmărite online, pe pagina oficială de Facebook a instituției, și pe site-ul oficial (www.centrul-cultural-pitesti.ro), acțiuni la care publicul are acces în limita locurilor disponibile.
centrul cultural Pitesti
Mai jos prezentăm evenimentele, pe zile, anunțate la Pitești de reprezentanții Centrului Cultural:
Luni, 27 noiembrie
  • Prelegerea cu tema „Noutăți editoriale la Târgul de carte „Gaudeamus” – București 2023”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Clubul literar-artistic Mona Vâlceanu”, coordonat de editorul, scriitoarea și profesoara de limba și literatura română Maria Mona Vâlceanu, luni, 27 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dezbaterea cu tema „Cartea care mi-a marcat viața”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Imagini și cuvinte”, coordonat de Anca Daniela Lovin, poetă și profesoară de limba și literatura română la Colegiul Național „Dinicu Golescu” din municipiul Câmpulung Muscel, eveniment care va avea loc luni, 27 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema „Relația spirituală om – animal”, în cadrul proiectului cultural-motivațional „Arta Devenirii”, coordonat de scriitoarea Silvia Grigore, având-o invitată pe Andra Arsene, managerul Asociației “Eduxanima”, eveniment care se va desfășura luni, 27 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Istoria culturală a tușului de ochi”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Istorie și Istorii cu Marin Toma”, coordonat de redactorul-șef al revistei-document „Restituiri Pitești”, dr. în istorie Marin Toma, eveniment care va avea loc live, pe pagina oficială de Facebook a Centrului Cultural Pitești, luni, 27 noiembrie, de la ora 20.00.
Marți, 28 noiembrie
  • Dezbaterea cu tema „Scumpa țară românească”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Viața merge înainte”, coordonat de poeta ing. Simona Vasilescu, având invitați elevi și cadre didactice de la Școala gimnazială nr. 1 Micești, județul Argeș, eveniment care se va desfășura marți, 28 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Adolescentul remarcabil”, în cadrul proiectului cultural-educativ sub genericul „Adolescență, entuziasm, libertate, înțelepciune”, coordonat de poetul și profesorul de filosofie George Badea, având-o invitată pe eleva Alexandra Niculae de la Liceul Teoretic „Ion Mihalache” din Topoloveni, eveniment care se va desfășura marți, 28 noiembrie, de la ora 15.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Dialogul cu tema “Poezia, creația ritmică a sublimului în versuri”, în cadrul proiectului „Întâlniri Culturale”, coordonat de scriitoarea Silvia Giurgiu, avându-l invitat pe poetul Alin Cucuruzan, din municipiul Cluj-Napoca, eveniment care va avea loc marți, 28 noiembrie, de la ora 16.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
Miercuri, 29 noiembrie
  • Prelegerea cu tema „Dimitrie Cantemir (1673-1723), voievod și savant”, în cadrul proiectului cultural-educativ „Teme Culturale în Emoții Raționale”, susținut de scriitorul, eminescologul, profesorul de limba și literatura română Lucian Costache, miercuri, 29 noiembrie, de la ora 11.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Prelegerea cu tema „Ușa, portal către un spațiu de destinație sau un spațiu enigmatic care necesită remediu”, în cadrul proiectului de dezvoltare personală sub genericul „Călătorie în Științe Neconvenționale – Feng Shui”, susținut de Sorin Dinu, specialist în Feng Shui, eveniment care va avea loc miercuri, 29 noiembrie, de la ora 13.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.
  • Proiectul “Medalion Cultural cu Stelian Necșoi”, coordonat de scriitorul, cantautorul, artistul plastic, profesorul de limba și literatura franceză Stelian Necșoi, avându-l invitat pe folkistul Doru Drăghici, din municipiul Ploiești, eveniment care se va desfășura miercuri, 29 noiembrie, de la ora 17.00, în Sala Ars Nova de la Casa Cărții.

 

Foto: Facebook Centrul Cultural Pitesti

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro
<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/dana-andrei/" target="_self">Dana Andrei</a>

Articol scris de Dana Andrei

Editor și autor de content media, cu experiență în presa online, PR și în promovare social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Comunicare.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Centrul Cultural Pitești

Ultimele articole