anchetaonline.ro

4 străzi din Coşeşti vor fi asfaltate până la sfârşitul anului

de | 01.07.2022 20:00 | Administrație, Rural

În această vară, în comuna Coşeşti, sunt în derulare mai multe proiecte de dezvoltare a infrastructurii publice, în vreme ce administraţia locală pregăteşte şi altele noi, necesare pentru locuitori. În prezent, se lucrează intens la extinderea reţelei de iluminat public, această investiţie având ca scop, în primul rând, creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor comunei, în condiţiile în care zona este populată şi de animale sălbatice periculoase:

Tronsoanele pe care se lucrează sunt Coșești-Jupânești, Leicești-Priseaca și Corbu-Lăpușani. Sunt zone unde nu exista până acum această utilitate, zone tranzitate de localnici, inclusiv noaptea, când vin de la schimbul II și există riscul de a fi atacați de animale sălbatice, în special de urși. Finanțarea este asigurată din fonduri proprii și cu ajutorul Consiliului Județean Argeș.”, a precizat primarul comunei Coşeşti, Nicolae Pană.

Consiliul Judeţean asfaltează DJ 731D

Potrivit edilului, tot în această perioadă, profitând de vacanţa elevilor, se execută lucrări la una dintre unităţile de învăţământ din localitate: „Lucrăm în continuare la anveloparea Școlii Leicești și la amenajarea curții instituției de învățământ. Sperăm ca în cel mult o lună să fim gata cu aceste lucrări”.

În ceea ce priveşte viitoarele investiţii, în paralel cu lucrările aflate în derulare, administraţia comunei Coşeşti întreprinde demersurile pentru obținerea avizelor necesare demarării a cinci investiții, inclusiv noi asfaltări de drumuri, pe care primarul Nicolae Pană şi-a propus să le şi finalizeze în acest an:

Este vorba de realizarea unui teren de sport cu gazon sintetic și nocturnă, în Poiana Târgului, și de asfaltarea a patru străzi din comună. De asemenea, am întocmit documentațiile și vom depune cereri de finanțare prin PNNR pentru reabilitarea moderată a unor clădiri de interes public, respectiv primăria, o grădiniță și o școală.

Nu în ultimul rând, Direcția de Drumuri Județene Argeș ne-a transmis o cerere de eliberare a certificatului de urbanism în vederea obținerii avizelor necesare realizării lucrării de asfaltare a DJ 731D, pe o lungime de 1,75 km pe raza comunei Coșești, mai precis în satul Jupânești. Este vorba de un drum județean paralel cu Piscani-Domnești, care leagă practic toate localitățile situate pe malul drept al râului Doamnei, începând de la Micești și până la Pietroșani. Fără a exagera, este o veste mare pentru locuitorii comunei și nu numai.”, anunță primarul Nicolae Pană.

Citiţi, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/nadia-ciochina/" target="_self">Nadia Ciochina</a>

Articol scris de Nadia Ciochina

Jurnalist de investigații și editor, cu 19 experiență în presă, autor și coordonator pentru numeroase proiecte media.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: Coșești | Micești | Nicolae Pană | PNNR | PNRR