O noua avertizare meteo! Ploi, ninsori și polei în toată țara

de | 24.01.2024 10:52 | Național, Eveniment

Administrația Națională de Meteorologie a emis, în urmă cu puțin timp, o avertizare de vreme rea pentru mai multe zone din țară.

Avertizarea va intra în vigoare astăzi, începând cu ora 16:00 și este valabilă până vineri, 26 ianuarie, la ora 10:00, iar fenomenele vizate sunt intensificări ale vântului, precipitații mixte și polei în zonele joase, predominant ninsori la munte.

Ploile, ninsorile și poleiul vor acoperi toată țara

Meteorologii transmit că, începând din după-amiaza zilei de astăzi, 24 ianuarie, aria precipitațiilor va fi în extindere treptată și temporar în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, Moldova, Dobrogea și estul Munteniei vor fi precipitații mixte (ploi, lapoviță și ninsori) și mai ales în noaptea de miercuri spre joi (24/25 ianuarie) pe alocuri depuneri de polei.

În zona montană vor predomina ninsorile (izolat, cantitățile de apă vor fi de 15…25 l/mp) și se va depune strat nou de zăpadă.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, unde rafalele vor depăși 60…80 km/h, iar pe parcursul zilei de joi (25 ianuarie), local și în Oltenia, Transilvania și Moldova, cu viteze în general de 45…55 km/h.

Potrivit specialiștilor ANM, intensificări ale vântului vor mai fi până la sfârșitul săptămânii, în cea mai mare parte a țării.

Cod galben de viscol la munte

Meteorologii au emis și o alertă de tip COD GALBEN de viscol pentru zona de munte, valabilă de miercuri, de la ora 18:00, până vineri, la ora 10:00.

La munte, îndeosebi la altitudini de peste 1700 m, vântul va avea intensificări cu rafale de 80…100 km/h, va ninge viscolit, iar vizibilitatea va fi redusă.

1a68b54e b28c 47b8 8fa7 1cf762187a07 - O noua avertizare meteo! Ploi, ninsori și polei în toată țara

Cod galben de viscol la munte

Foto descriptiv News Moldova

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro

Avertizare meteo! Cod GALBEN de ceață și polei în Argeș

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/daniela-neacsa/" target="_self">Daniela Neacșa</a>

Articol scris de Daniela Neacșa

Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, pasionată de fotografie și handmade.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: ANM

Ultimele articole