O nouă ediție de marcă a Festivalului de Folclor ”Brâul de la Boteni”

de | 06.08.2023 18:56 | Știri, Județean, Politic, Rural

Ansambluri și artiști renumiți din Argeș, Olt și Dâmbovița au urcat pe 5 și 6 august pe scena Festivalului de Folclor ”Brâul de la Boteni”. La cea de-a XXVI-a ediție a evenimentului ce a devenit marcă înregistrată a județului Argeș primarul Vasile Leau a propus și un simpozion dedicat personalităților născute pe aceste meleaguri: Petre Țuțea, Ion Chelcea, Gavril Prunoiu, Lucian Bădescu, Veronica Obogeanu.

Brâul muscelean este unul dintre cele mai reprezentative jocuri românești. Mișcările acestui dans popular sunt complexe și necesită o tehnică deosebită pentru a putea fi executate. În localitate se desfășoară anual Festivalul „Brâul de la Boteni”, eveniment cultural-artistic care reunește ansambluri folclorice din toată țară și din străinătate, personalități, localnici, fii ai satului și turiști. Începând din 2011, festivalul a devenit eveniment central al unui proiect Regio finanțat de Uniunea Europeană.

Diplome de Merit pentru Mihail Măgureanu și Gheorghe Dorin Vizitiu

În cadrul ediției din acest an au fost acordate și Diplome de Fidelitate pentru cuplurile ce au împlinit 50 de ani de căsnicie, dar și Diplome de Merit pentru Mihail Măgureanu pentru cei 55 de ani de activitate culturală și pentru coregraful ansamblului Argeșelul, Gheorghe Dorin Vizitiu, pentru 40 de ani de activitate culturală. Prin astfel de oameni, cultura și tradiția acestor minunate meleaguri muscelene merge mai departe! Și în aceste momente de sărbătoare, ca de fiecare dată, echipa PSD Argeș a fost în mijlocul gospodarilor din Boteni, se arată în informarea transmisă. Din echipa PSD Argeș au făcut parte deputații Nicolae Georgescu și Remus Mihalcea, subprefectul Bogdan Minciunescu, primarii Ion Marin din Stoenești, Dumitru Secăreanu de la Dâmbovicioara, Gabi Șerbănoiu din Stâlpeni, Florin Bogdan Proca de la Berevoești, consilierii județeni Viorel Enache, Diana Lupaș, Ramona Nițoiu, Vasile Negoescu.

Foto descriptiv. Sursă foto: Facebook PSD Argeș

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

De Zilele Orașului. Ministrul Muncii, în mijlocul gospodarilor din Ștefănești

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-vlad/" target="_self">Ana Vlad</a>

Articol scris de Ana Vlad

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte: PSD Argeș

Ultimele articole