O nouă fabrică Mercedes-Benz! 500 de locuri de muncă pentru români

de | 20.02.2023 16:32 | Știri, După locație, După subiect, Economic, Național

O nouă fabrică Mercedes-Benz! 500 de locuri de muncă pentru români

A început construcția unei noi fabrici Mercedes-Benz, în România, în valoare de 130 de milioane de euro.

Lucrările de construcție au debutat pe 16 februarie în Sebeș, acolo unde este sediul noii fabrici și unde vor fi unități de antrenare electrică pentru autoturisme Mercedes.

Fabrica va avea o suprafaţă de 33.650 de metri pătraţi, iar lucrările ar urma să fie finalizate în aproximativ 15 luni. Primele cutii de viteze pentru modelele electrice ale Mercedes ar putea fi produse chiar din 2024.

Firma subsidiară a Daimler Mercedes, mai exact firma Star Assembly SRL Sebeș, se va ocupa de proiectul din România. Noua fabrică va pune la dispoziție 500 de locuri de muncă pentru români.

Valoarea totală a construcţiei se ridică la 674 de milioane de lei, potrivit datelor Ministerului Finanţelor, iar compania a obținut un ajutor de stat în valoare de 185,4 milioane de lei.

Premierul Nicolae Ciucă a participat, săptămămâna trecută, la ceremonia oficială de începere a contrucției, de la Sebeș. Acesta s-a arătat impresionat de „atenția acordată inovării și calității”.

Construcția unei noi hale de producție la Sebeș – destinată producerii de componente pentru mașini electrice – este o dovadă a încrederii pe care investitorii germani o au în performanțele economiei românești și în calitatea profesională a angajaților români. În urmă cu un an, am vizitat unitatea de producție Star Assembly și am aflat detalii despre planurile de dezvoltare de aici. Mă bucur să văd că acele planuri s-au concretizat acum.
Am fost plăcut impresionat de atenția acordată inovării și calității, dar și de preocuparea față de pregătirea continuă a angajaților, stimulați să utilizeze noi tehnologii. Acest proiect în valoare totală de 674 milioane lei (dintre care 185 milioane sunt ajutor de stat), împreună cu fabricile Star Assembly și Star Transmission (subsidiare ale grupului Mercedes-Benz) sunt doar o mică parte din fructuoasa colaborare economică dintre România și Germania”, a transmis premierul României.

Foto zf.ro

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Fără examen de admitere în școlile de maiștri militari și subofițeri!

 

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole