Noua minivacanță – așteptată de români! Câți dintre salariați vor fi liberi

de | 21.01.2023 10:38 | Știri, După locație, După subiect, Lifestyle, Național

Noua minivacanță – așteptată de români! Câți dintre salariați vor fi liberi

Românii au parte de prima minivacanță din acest an! De vineri până miercuri, bugetarii vor avea parte de o pauză de la locul de muncă, grație zilei de 24 ianuarie, Ziua Principatelor Române.

Potrivit economica.net, 45% dintre angajații din România se bucură de 4 zile libere, după ce Guvernul a hotărât ca luni să fie zi liberă, pentru a face „punte” cu data de 24 ianuarie.

Un studiu realizat de Reveal Marketing Research arată că 45 % dintre salariți vor beneficia de cele 4 zile libere, iar 55 % dintre aceștia vor merge la serviciu de luni. De asemenea, dintre norocoșii care sunt în minivacanță, 38 % au primit o zi liberă din partea angajatorului, iar 34 % vor recupera ziua liberă într-o altă zi. Studiul mai arată că 28% și-au luat o zi din concendiul de odihnă.

Unde își vor petrece minivacanța cei mai mulți dintre români

Conform studiului, cei mai mulți dintre angajații care beneficiază de zilele libere, preferă să stea acasă. Mai exact, 67% vor petrece minivacanța cu familia, acasă, în special tinerii între 18-24 ani (83%) şi cei peste 55 ani (90%).

33 % dintre cei care au liber vor pleca în afara localității. Destinațiile preferate ale acestora, în minivacanța de 24 ianuarie, sunt stațiunile montane, arată studiul.

Referindu-ne la destinaţiile preferate ale românilor pentru minivacanţă, studiul arată că 35% dintre cei care vor pleca de acasă intenţionează să meargă la munte, 29% îşi vor vizita familia sau prietenii din afara localităţii, 13% vor alege ca locaţie un alt oraş din ţară, iar 12% o destinaţie în afara ţării”, se arată pe Economica.net.

Foto descriptiv Mediaflux

Citiți, de asemenea, pe anchetaonline.ro:

Zile libere în 2023! Vezi calendarul sărbătorilor legale

<span style="color: #333333;font-size: 14pt">Articol scris de </span><a href="https://anchetaonline.ro/autor/ana-maria-tomescu/" target="_self">Ana Maria Tomescu</a>

Articol scris de Ana Maria Tomescu

Editor și autor de content media, cu 6 ani de experiență în presa online, autor a peste 5000 de titluri, specialist PR și social media. Absolvent al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, cu master în Științele Comunicării.

Articole asemănătoare:

Citește articolele pe același subiecte:

Ultimele articole